Demonstratie tijdens de Veiligheidsdag.
Demonstratie tijdens de Veiligheidsdag. Foto: Trudy Kroese

Veiligheidsdag op zaterdag 27 mei op de Venserkade

Algemeen

DIEMEN - Op de Venserkade wordt op zaterdag 27 mei de Veiligheidsdag gehouden. Het evenement duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de Veiligheidsdag laten de hulp- en veiligheidsdiensten hun activiteiten weer zien aan de inwoners van Diemen. Medewerkers van de brandweer, de politie en de ambulancedienst vertellen over hun werk en geven demonstraties. Bijvoorbeeld een demonstratie over verschillende blusmiddelen. Of een demonstratie over het optreden bij een ongeval met beknelling of het reanimeren met een AED. Uiteraard zijn er ook brandweer- en politievoertuigen te zien.

Verder zal er een Ondermijningscontainer aanwezig zijn. Hiermee wordt voorlichting gegeven over het herkennen en voorkomen van zaken die niet pluis zijn. Vanuit de politie is ook het Mobiel Medialab aanwezig, evenals de Douane en HALT, gericht op ondermijning en cybercriminaliteit. 

Medewerkers van de Dierenambulance Amsterdam geven adviezen en uitleg. Ook is er voorlichting van de Brandwondenstichting. De Reddingsbrigade Amsterdam zal in het water van de Weespertrekvaart laten zien wat ze kan. En zoals gebruikelijk kunnen inwoners van Diemen op de Veiligheidsdag gratis hun kentekenplaten laten popnagelen.

De Veiligheidsdag Diemen werd in het verleden altijd gehouden op de slotdag van het Loswalfestival. Het Loswalfestival is definitief gestopt.