Afbeelding

Razmik Hovhannisyan

Geeft namens zwemclub SwimEasy zwemles in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.

Wat zijn je mooiste jeugdherinneringen?
“Ik ben in Armenië geboren en wij woonden vroeger op het platteland, vlak bij een groot meer. Aan die periode heb ik echt hele fijne herinneringen. Daarnaast heb ik ook tien jaar van mijn jeugd in Oekraïne gewoond. Ik beschouw die tijd nog steeds als een van de mooiste periodes uit mijn leven.”

Wat is je lievelingseten?
“Dat is khinkali, een soort Georgische dumplings, gevuld met vlees. Ik vind dat echt heerlijk om te eten.”

Waar ben je niet goed in?
“Ik vind het heel moeilijk om ‘nee’ tegen mensen te zeggen. Dat is echt mijn zwakke plek, maar ik ben er al een beetje mee aan het oefenen, dus wie weet gaat het mij in de toekomst makkelijker af.”

Lees je graag?
“Ja, ik houd heel erg van lezen. ‘1984’ van George Orwell vind ik bijvoorbeeld heel interessant. Ik lees het liefst boeken in het Russisch maar die zijn in Nederland moeilijk te vinden, dus neem ik die vaak mee als ik een bezoek aan Armenië heb gebracht.”

Wat zijn je hobby’s?
“Dat hangt nogal van de dag af, want ik vind dat iedere dag anders moet zijn. Wat ik echt heel leuk vind om te doen is: voetballen en schilderen. Daarnaast kan ik er ook heel erg van genieten om samen met mijn vrienden te zijn en leuke spelletjes te doen.”


Waar word je blij van?
“Ik word blij van mijn vrouw en onze kat. Verder kan ik ook af en toe heel blij worden van het weer, want dat is hier in Nederland niet altijd even goed. Dus als het zonnetje dan een keer schijnt, maakt mij dat heel gelukkig.”