Voorbereidingskrediet verbouwing gemeentehuis

DIEMEN Het college van B en W verzoekt de gemeenteraad om een voorbereidingskrediet van 175.00 euro beschikbaar te stellen voor de voorbereiding van een verbouwing van het gemeentehuis. De gemeenteraad discussieert vanavond over het voorstel.

Het gemeentehuis werd in 2000 opgeleverd en kwam in de plaats van het oude gemeentehuis. Als gevolg van de stijging van het aantal inwoners van Diemen is ook het aantal ambtenaren toegenomen. Er werken momenteel zo'n tweehonderd mensen in het gemeentehuis, waaronder ambtenaren van DUO +. 

Er wordt verwacht dat het inwoneraantal de komende jaren stijgt van 31.000 naar 37.000, waardoor ook nog een groei in de formatie van de totale ambtelijke organisatie van het aantal medewerkers van de gemeente wordt verwacht. De manier van werken van de ambtenaren is de afgelopen jaren veranderd. Veel ambtenaren werken een aantal dagen per week in het gemeentehuis en een aantal dagen per week thuis. De huidige huisvesting en inrichting zijn verouderd en sluiten niet meer aan bij de veranderde huisvestingsbehoefte van de medewerkers. 

Hierdoor is de wens ontstaan om een nieuw huisvestingsconcept te ontwikkelen.

5