Joods vastgoed

Vervolg van voorpagina.

Over de bejegening van Joodse slachtoffers concludeert het onderzoek dat Diemen zich daarin niet onderscheidde van de rest van Nederland. Na de oorlog lag ook hier de nadruk - zeker door de sloop van veel woningen in Diemen - op de wederopbouw en waren er geen speciale regelingen of coulance voor Joodse inwoners die terugkeerden uit de concentratiekampen.
Burgemeester Boog: ''Ik ben de Radboud Universiteit dankbaar voor dit belangrijke en degelijke onderzoek. Het is goed om te constateren dat er geen aanwijzingen zijn dat er in Diemen door het gemeentebestuur verwijtbaar is gehandeld, en dat waar mogelijk rechtsherstel heeft plaatsgevonden. Tegelijkertijd was er in Diemen - zoals in het hele land - weinig aandacht voor wat gedeporteerde Joden en hun nabestaanden in en na de oorlog is overkomen. Daarom is het zo belangrijk daar brede aandacht aan te blijven geven. Daar doen we in Diemen al het nodige aan, bijvoorbeeld door de plaatsing van de struikelstenen en het adopteren van de Diemense slachtoffers op het Nationaal Namenmonument. Maar we gaan dat nog uitbreiden, zo komt er een lokaal Holocaustmonument in combinatie met een educatief bewustwordingsprogramma. Dat doet recht aan het onvoorstelbare leed waar de Joodse gemeenschap mee is geconfronteerd, ook in Diemen.’’


Activiteiten Moederdag 

DIEMEN In winkelcentrum Diemerplein worden op zaterdag 13 mei moederdagactiviteiten gehouden.

In het winkelcentrum is van 12.00 tot 16.00 uur een knutselterras voor kinderen. Kinderen kunnen er een presentje voor hun moeder maken en zich tevens laten schminken. De deelname is gratis. De winkels verkopen mooie cadeaus voor Moederdag.


Repair Café 

DIEMEN In zorgcentrum De Diem in de Arent Krijtsstraat 48 vindt op zaterdag 13 mei weer het Repair Café plaats. Het Repair Café duurt van 14.00 tot 16.30 uur.

Tijdens het Repair Café is iedereen welkom die over apparatuur beschikt die defect is. Het Repair Café in De Diem wordt elke tweede zaterdag van de maand gehouden.