Het team van dames 3 dat in 1981 kampioen werd.
Het team van dames 3 dat in 1981 kampioen werd. Foto: Smashing '72

Smashing '72 viert zaterdag 50-jarig bestaan in Sporthallen Diemen

Volleybalvereniging Smashing '72 viert zaterdag 13 mei het 50-jarig bestaan. Voorzitter Michelle de Jonge vertelt over de vereniging.

DIEMEN Michelle de Jonge (24) is sinds een jaar voorzitter van Smashing '72. Zij is sinds haar tiende jaar lid van de vereniging en speelt als libero in het eerste damesteam van Smashing '72.

Michelle: "Het gaat goed met Smashing '72. Tijdens de coronaperiode zijn diverse leden gestopt met volleyballen, maar dit seizoen zijn er veel leden bij gekomen. Niet alleen uit Diemen, maar ook uit Duivendrecht en Amsterdam. Wij hebben 19 teams die in de competitie uitkomen, waarvan zeven meisjesteams, een jongensteam en één recreatieteam. Het jongensteam is een internationaal team. Ook zijn er nog 22 leden in de allerjongste leeftijdsklasse."

Zij vertelt dat Smashing '72 op financieel gebied geen problemen heeft. "Wij kunnen altijd op steun van de gemeente rekenen. De contacten met de gemeente, de volleybalbond en andere verenigingen zijn goed. Jeroen de Lange en Peter Scheffers zitten namens Smashing '72 in de Sportraad Diemen."

Het eerste damesteam en eerste herenteam van Smashing '72 kwamen afgelopen seizoen uit in de 1e klasse. Het eerste herenteam is als derde geëindigd, het eerste damesteam als vijfde. Michelle: "Het streven is dat heren 1 en dames 1 in de promotieklasse spelen. Die teams spelen nu één niveau lager. Het hoogste meisjesteam, de A1, speelt in de promotieklasse. Dat team wordt getraind door Sieds van der Schraaf. Hij is al heel lang lid van Smashing '72."

Michelle is te spreken over Sporthallen Diemen. ''Het eerste herenteam en eerste damesteam spelen meestal in de witte zaal. Die zaal heeft een tribune. Het is ook fijn dat er weer een horecazaak in Sporthallen Diemen is. Veel van onze leden blijven na trainingen en vooral na afloop van wedstrijden iets drinken.''

De viering van het 50-jarig bestaan van Smashing '72 vindt zaterdag plaats in Sporthallen Diemen. De jubileumviering werd vorig jaar uitgesteld wegens onzekerheid rondom corona en afwezigheid van horeca in Sporthallen Diemen. Smashing '72 werd officieel opgericht op 12 september 1972. In dezelfde maand werd ook Sporthal Diemen opgeleverd. 

Smashing '72 heeft er veel nieuwe leden bijgekregen

Het jubileumfeest wordt gevierd met een gevarieerd programma in Sporthallen Diemen. De dag start van 10.00 tot 13.00 uur met een clinic van damesinternational Myrthe Schoot. De clinic is een demonstratietraining met jeugdleden van Smashing '72. De toegang is gratis. Van 14.00 tot 17.00 uur wordt een onderling toernooi voor senioren en de oudste jeugd georganiseerd. Van 15.00 tot 18.00 uur is er een reünie voor oud-leden. Daarvoor hebben zich rond de dertig belangstellenden aangemeld. 's Avonds is er van 19.30 tot 21.00 uur een Crazy Bingo en aansluitend het jubileumfeest met het toepasselijke thema 'Seventies'.

Aanmelden voor de reünie kan nog altijd via smashing50@smashing72.nl.





Meisjes B, nationaal kampioen in seizoen 2008-2009.