Busbaan gaat in toekomst open

DIEMEN De werkzaamheden voor het openstellen van de busbaan voor alle verkeer in Diemen-Zuid gaan in het najaar van start. Het is nog niet bekend wanneer de busbaan opengaat.

De Raad van State heeft in haar uitspraak van 26 april over het bestemmingsplan Verkeersstructuur Diemen Zuid aangegeven dat de rechtsgevolgen van het plan in stand kunnen blijven. Het plan moet de openstelling van de busbaan en de aanleg van een rotonde regelen. De gemeente is blij met deze positieve uitspraak en zal nu het plan om de verkeersstructuur in Diemen Zuid aan te passen gaan uitvoeren. 

De uitspraak kwam voor de gemeente niet onverwacht. In een eerdere tussenuitspraak gaf de Raad van State aan dat op het punt van de maximumsnelheid van 30 km/u extra borging moest worden gegeven met een verkeersbesluit. De gemeente gaf daar onlangs opvolging aan en nam dat besluit. De gemeente is blij dat ze nu uitvoering kan gaan geven aan een langgekoesterd voornemen om de verbinding tussen de wijken Diemen Centrum, Diemen-Zuid en Holland Park en de verkeerssituatie in Diemen-Zuid te verbeteren.

Bewonersgroep VerkeerD door Diemen-Zuid is nog steeds niet tevreden met deze snelheidsmaatregel. 

3