De ploeg van sv Zeeburg.
De ploeg van sv Zeeburg. Foto: sv Zeeburg

Sv Zeeburg klopt Tachos: 24-27

DIEMEN Het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen koploper Tachos met 24-27 gewonnen. De handbalploeg uit Diemen boekte de achtste zege op rij.

Aanvoerster Channa Goedhardt zette sv Zeeburg al na tien seconden op voorsprong. Gedurende de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op. Sv Zeeburg liet de bal lekker lopen, wist er een aantal keren op snelheid mooi uit te komen en zelfs in ondertal te scoren. Vlak voor rust verdubbelde sv Zeeburg de voorsprong (12-14) en ging met een goed gevoel de kleedkamer in.

Hoewel de verdediging van sv Zeeburg niet slecht stond, wist Tachos in de eerste helft nog te vaak de vrije man te vinden aan de zijkanten. Dat moest anders. In de tweede helft besloot de ploeg uit Diemen dan ook minder bij te sluiten en dat had het gewenste resultaat. Aanvallend drukte sv Zeeburg door en pakte in het tweede gedeelte van de tweede helft een ruime voorsprong van vijf punten. Richting het einde van de wedstrijd kwam er aan beide kanten meer ruimte voor breaks, waardoor Tachos weer iets meer terug leek te komen. Toen werd duidelijk dat de ploeg van sv Zeeburg dit seizoen een ontwikkeling heeft doorgemaakt en heeft geleerd van eerdere fouten (Havas uit). Sv Zeeburg bleef op zoek naar doelpunten en scherp spelen. De overwinning werd veilig gesteld.

Sv Zeeburg staat met 29 punten uit 19 duels op de tweede plaats van de Hoofdklasse E. Houten heeft eveneens 29 punten uit 19 duels, maar staat vanwege het onderlinge resultaat op de eerste plaats. Tachos staat na de nederlaag tegen sv Zeeburg met 28 punten uit 19 duels op de derde plaats. Sv Zeeburg speelt zaterdagavond thuis tegen concurrent Houten. De wedstrijd in Sporthallen Diemen begint om 19.20 uur. Als sv Zeeburg wint, neemt de ploeg de koppositie over.