Tot 2028 worden 3.000 woningen gebouwd

DIEMEN De gemeente wil tussen nu en 2028 ruim 3.000 woningen bouwen. Het streven is om plusminus twee derde te bouwen in het betaalbare segment. Dat zijn 1.048 sociale huurwoningen, 584 middeldure huurwoningen en 229 koopwoningen.

Het Rijk, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben afspraken gemaakt om snel meer woningen te kunnen bouwen. Tot en met 2030 moeten er in de MRA-regio ruim 170.000 woningen bij komen, waarvan circa twee derde in het betaalbare segment. Daarmee gaat het om zo’n 113.000 betaalbare woningen. 

Namens Diemen heeft wethouder Marian Everhardt (PvdA) vorige week haar handtekening onder de woondeal gezet.

Wethouder Marian Everhardt (Wonen) en Hans Prins (Ruimtelijke Ordening) geven aan dat er in Holland Park sociale huurwoningen en woningen met een middenhuur komen. In Buitenlust gaat het om 38 woningen met een sociale huur. In de Arent Krijtsstraat komen naast vrijesectorhuurwoningen ook een aantal woningen met een middenhuur. Ook in Hof van Saan komt een aantal woningen met sociale huur en middenhuur. Daarnaast komen er in de Rietschuur op De Sniep woningen voor senioren. 

3