Uitslag verkiezingen Provinciale Staten

DIEMEN GroenLinks heeft in Diemen tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten 15,6 % van de stemmen gekregen. De PvdA kreeg 13,9 procent van de stemmen en de VVD 11,1 procent van de stemmen. 

De BBB kreeg 9,1 procent van de stemmen in Diemen. De BBB is landelijk winnaar van de verkiezingen voor Provinciale Staten geworden. De Partij voor de Dieren kreeg 8 procent van de stemmen, D66 7,3 procent, VOLT 5 procent, JA21 4,9 procent, de PVV 4,5 procent, de SP 3,8 procent, Forum voor Democratie 3,2 procent, 50Plus 3,1 procent, het CDA 2,3 procent, CU 1,9 procent en DENK 1,4 procent. Het opkomstpercentage in Diemen was 53,3 procent. Dit was tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2019 47,4 procent.


GroenLinks: houd snelheid van 30 km aan

DIEMEN De fractie van GroenLinks heeft aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over de verkeerssituatie bij Buitenlust. Aanleiding voor de vragen is een artikel dat vorige week in het DiemerNieuws verscheen.

Bewoners van Buitenlust wijzen erop dat de situatie sinds de opening van de spooronderdoorgang gevaarlijk is geworden. Bewoners die de wijk uit rijden hebben geen goed zicht op het verkeer dat van links uit het centrum van Diemen komt. Ook zijn er automobilisten en bestuurders van scooters en brommers die harder rijden dan is toegestaan. Momenteel geldt er in verband met werkzaamheden een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Na afloop van de werkzaamheden wordt dat 50 kilometer per uur.

3