Fietspaden Diemerpolder gesloten wegens broedseizoen

DIEMEN Om vogels ongestoord te laten broeden, heeft Groengebied Amstelland, beheerder van recreatiegebieden in en rondom Amsterdam, Amstelveen, Diemen en Ouder-Amstel, tot 15 juni een aantal fiets- en wandelpaden in de Diemerpolder, Klein Duivendrechtsepolder en Middelpolder gesloten.

Op 15 maart gaat het broedseizoen weer van start. Weidevogels zoeken een broedplek om rustig hun eieren uit te broeden en hun jongen groot te brengen. De aanwezigheid van wandelende, hardlopende of fietsende mensen met of zonder hond stoort de broedende vogels. De weidevogelpopulatie dreigt daardoor af te nemen. 

De afsluiting betreft de weilandpaden door de Diemerpolder, het fiets- en wandelpad en het laarzenpad in de Klein Duivendrechtsepolder en het laarzenpad door de Middelpolder. Alternatieve routes voor de Duivendrechtsepolder zijn de fietspaden in Over-Amstel. De polder blijft ook bereikbaar via de Amstel, omringende fietspaden en de recreatiehofjes.


Buitenlust

Vervolg van voorpagina.

GroenLinks laat het college van B en W weten sowieso voorstander te zijn van een maximale snelheid van 30 km per uur binnen de bebouwde kom in Diemen. GroenLinks vraagt aan het college welke maatregelen de gemeente wil gaan nemen om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich bij de spooronderdoorgang houden aan de snelheidslimiet. De partij vraagt ook of het mogelijk is om de maximumsnelheid daar ook na afronding van de werkzaamheden op 30 km per uur te houden. "Wat is hiervan de beoordeling door de politie en de andere hulpdiensten?”, aldus de fractie van GroenLinks.


Woningen

Vervolg van voorpagina.

"Het is nog altijd een prognose. Het laat zien dat het zwaartepunt ligt in 2026 en 2027. Sommige projecten zitten ook nog in de bestemmingsplanfase of initiatief/definitiefase en zijn dan ook nog niet zeker. Als alles door kan gaan komen we uit op 3279 nieuwe woningen in 2028", aldus Everhardt en Prins.