Rob Nolte.
Rob Nolte. Foto: Trudy Kroese

Rob Nolte stopt met zijn werk als tandarts en gaat met pensioen

Rob Nolte werkt op 30 maart voor het laatst als tandarts bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid. Hij gaat met pensioen.



DIEMEN Rob Nolte (69) heeft bijna 45 jaar als tandarts gewerkt. Hij werkt sinds 1979 in Diemen.

Rob Nolte: "Ik heb mijn studie tandheelkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam afgerond. Ik ben in 1978 begonnen met een praktijk in Ganzenhoef in Amsterdam-Zuidoost. In mei 1979 ben ik in Diemen gestart. Eerst met een praktijk in twee samengevoegde woningen aan Tarwekamp in Diemen-Zuid, en in 1984 ben ik met Tandartspraktijk Diemen-Zuid in winkelcentrum De Kruidenhof begonnen. Wij zijn in januari 2020 naar de huidige moderne praktijk op de campus in Diemen-Zuid verhuisd. Mijn collega Chris Ek heeft de praktijk toen van mij overgenomen."

Allerleukste beroep

Hoewel Rob Nolte al enige jaren geleden met pensioen kon, is hij blijven doorwerken. "Ik vind dit het allerleukste beroep en heb altijd met heel veel plezier gewerkt. Er komt veel bij het werk van een tandarts kijken. Je moet niet alleen motorisch goed zijn om het werk met je handen te kunnen verrichten, maar je moet ook goed met mensen kunnen omgaan. Er zijn mensen die bang zijn voor de tandarts en het is belangrijk om ze dan gerust te stellen."

Rob Nolte heeft door de jaren heen vele duizenden patiënten behandeld. "Er komen hier patiënten van wie de overgrootouders ook patiënt van mij waren. Dan praat je over de vierde generatie. Ik heb zelf nog veel patiënten, van jong tot oud. Mijn streven is altijd geweest om oudere patiënten zo lang mogelijk hun tanden en kiezen te laten behouden."

Rob Nolte draagt zijn patiënten over aan tandarts Lauren Zondag. Zij is op 17 maart 2023 begonnen met haar werk als tandarts in Tandartspraktijk Diemen-Zuid. Zij heeft in het verleden al in de praktijk gewerkt. Lauren is een sociale en sympathieke tandarts en hierdoor kan Rob Nolte zijn patiënten met een gerust hart aan zijn opvolgster overdragen. Rob Nolte gaat met ingang van 31 maart met pensioen. "Ik vind het nu een goed moment om te stoppen. Ik vind dat je moet stoppen op een moment dat je je werk nog goed kunt uitvoeren. Maar ik vind het ook jammer dat ik ga stoppen. Ik zal de mensen enorm gaan missen, zowel mijn collega's als de patiënten."

Rob Nolte: 'Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt'

Rob Nolte, geboren en getogen in Amsterdam en sinds een jaar of veertig inwoner van Duivendrecht, zal zich niet gaan vervelen. "Ik heb diverse hobby's, waaronder het bouwen van modelboten. Ook maak ik sieraden. Daarnaast houden mijn vrouw en ik van golfen."

Rob Nolte heeft al zijn patiënten een uitnodiging gestuurd voor zijn afscheidsreceptie, die in april plaatsvindt.

Rob Nolte, Chris Ek, Lauren Zondag en Bob Pasman werken als tandarts bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid. Er werken ook twee mondhygiënisten: Sophie Clement en Roxanne Filippo. Esmeralda Koppies werkt als praktijkmanager en klinisch assistente. Zij werkt al heel lang bij Tandartspraktijk Diemen-Zuid: in totaal heeft zij dertig jaar als tandartsassistente van Rob Nolte gewerkt.
De overige medewerkers zijn: Thi (klinisch assistente), Annette (preventieassistente), Ghazaleh (tandartsassistente), Sara (tandartsassistente), Nermen (assistente in opleiding), Dolly (baliemedewerker), Irith (baliemedewerker) en Angela (backoffice).

Het team van Tandartspraktijk Diemen-Zuid verzorgt alle algemene tandheelkundige behandelingen en heeft de focus op preventie. De tandarts verwijst indien nodig door voor gespecialiseerde zorg. Het gaat hier onder meer om de kaakchirurg, de endodontoloog (wortelkanaalspecialist), de parodontoloog (tandvleesspecialist) en de orthodontist.