Afbeelding
Foto:

Gerard Roosien

Werkt als inkoper van een sign bedrijf. Woont 32 jaar in Diemen.

Wat zijn uw passies?
“Muziek en sport. Ik vind spinning in de sportschool bijvoorbeeld heel leuk om te doen en sinds kort tennis ik ook weer bij TVDZ, de club waarbij ik reeds 12 jaar penningmeester ben.”

Heeft u een favoriete artiest?
“Ik ben enorm fan van Meat Loaf. Ik ben zeker naar meer dan honderd concerten van hem geweest. Van zijn bekendste lp: ‘Bat Out Of Hell’, heb ik 109 versies uit 25 verschillende landen op de plank staan.”

Wat staat er nog op uw bucketlist?
“Dan wil ik graag nog meer plekken bezoeken die nog niet bekend zijn onder toeristen. Ik ben bijvoorbeeld drie jaar geleden naar Albanië gegaan en ik heb ook Montenegro bezocht toen het nog niet zo toeristisch was. Van dat soort reizen geniet ik enorm.”

Wat maakt u aan het lachen?
“Dat kan echt van alles zijn. Ik kan enorm lachen om Kees van Kooten en Wim de Bie, maar een grappig boek kan ook goed werken. Grappige woordspelingen, zoals die van Herman Finkers, vind ik altijd erg leuk.”

Spreekt u nog andere talen?
“Ik spreek vijf talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans, waarvan Ik mij in drie van de vijf talen goed verstaanbaar kan maken.”

Bent u meer praktisch of creatief aangelegd?
“Ik ben over het algemeen praktischer ingesteld. Als ik echt creatief was geweest dan had ik waarschijnlijk zelf muziek gemaakt namelijk.”

Welke film heeft indruk op u gemaakt?
“Ik ben gek op dieren en de film ‘Eight Below’ heeft enorme indruk op mij gemaakt. De film gaat over achtergelaten poolhonden. Het is een trieste film, maar heeft gelukkig een goed einde. Die film heeft mij enorm geraakt.”