Rotary doet mee aan schoon-maakcatie

DIEMEN Rotary Club Diemen doet op zaterdag 18 maart weer mee aan de landelijke opschoondag. 

Leden van de Rotary Club Diemen gaan tussen 10.00 en 12.00 uur het zwerfafval in een deel van het centrum van Diemen opruimen. "Het gaat om het gebied tussen de Hartveldseweg- Diemerkade- Wilhelminaplantsoen en de Burgemeester Bickerstraat. De Rotaryclub Diemen heeft dit gebied als schoonmaakgebied geadopteerd", aldus de Rotaryclub Diemen.  "Alle inwoners van Diemen zijn uitgenodigd om mee te doen met deze schoonmaakactie. Het mooiste is natuurlijk als iedereen deze ochtend een eigen stukje van Diemen pakt. Zo maken we Diemen samen schoon", aldus de Rotary Club Diemen.
Inwoners van Diemen die op zaterdag 18 maart willen meedoen aan de landelijke opschoondag kunnen een straat of buurt in Diemen kiezen waar zij die dag willen gaan schoonmaken. Ga naar de website www.nederlandschoon.nl en maak een schoonmaakactie aan. Via afval.diemen.nl/zwerfafval kunnen gratis prikkers en ander schoonmaakmateriaal worden aangevraagd bij de gemeente Diemen. Na aanmelding kunnen de schoonmaakmaterialen tot en met 17 maart tussen 09.00 en 15.30 uur worden opgehaald bij de balie in het gemeentehuis .
Inwoners van Diemen die op 18 maart samen willen schoonmaken met de leden van Rotary Club Diemen kunnen een mail sturen naar rotarydiemen@gmail.com.


Aanhouding

DIEMEN De politie heeft zaterdag in Diemen-Zuid een man aangehouden.

De politie kreeg op zaterdag 11 maart omstreeks 22.45 uur een melding dat twee jongens in het zwart gekleed met bivakmutsen voor restaurant Lola's in Holland Park in Diemen-Zuid stonden.

3