Echtpaar verdacht van misbruik eigen kinderen

DIEMEN Een 42-jarige man en vrouw worden ervan beschuldigd hun eigen minderjarige kinderen seksueel te hebben misbruikt. Dit zou zijn gebeurd tussen 2017 en 2020 in Diemen, waar het samengestelde gezin toen woonde. De slachtoffers waren jonger dan 16 jaar.

In augustus 2020 kwam het misbruik aan het licht toen twee van de kinderen aangifte deden tegen hun ouders. Beide aangiften werden nog diezelfde maand weer ingetrokken, waarop het Openbaar Ministerie besloot de zaak te seponeren. De beschuldigingen leken te maken te hebben met de vechtscheiding waarin het gezin was verwikkeld. Acht maanden later, in april 2021, veranderde de situatie, omdat het Leger des Heils aan de bel trok. In een gesprek met een van de dochters kwam opnieuw het seksueel misbruikt aan de orde. Het OM hervatte het onderzoek en de kinderen werden opnieuw gehoord. Daaruit volgde de beschuldiging dat de drie kinderen tussen 2017 en december 2020 door beide ouders seksueel misbruikt zouden zijn. Ook zeiden de kinderen dat zij alcohol en drugs moesten gebruiken en vervolgens seks met elkaar moesten hebben. Het OM nam de beschuldigingen heel serieus en besloot tot vervolging over te gaan. In november vorig jaar besloot zij zowel de vrouw als de man aan te houden. Sindsdien zitten beide verdachten vast.
Vorige week was er een tussentijdse zitting bij de rechtbank Amsterdam, waarin beide ouders het misbruik ontkenden. Hun advocaten verzochten de rechtbank de verdachten naar huis te laten gaan. Daar stak de rechtbank een stokje voor in verband met herhalingsgevaar. De strafzaak is tot 1 juni aangehouden.


Politie

Vervolg van voorpagina

"De melder had het idee dat de twee de horecazaak aan het afleggen waren. De burgereenheid zag de twee jongens en gaf dit door aan de collega's in uniform. Na het zien van de politieauto namen de verdachten de benen. Na een achtervolging is een van de twee verdachten op heterdaad aangehouden. De tas die de verdachten in hun vlucht hadden gedumpt, is weer aangetroffen. Hierin zaten een slotentrekker en plastic handschoenen”, aldus de politie.