De boompjes worden uitgedeeld.
De boompjes worden uitgedeeld. Foto: Trudy Kroese

Uitdeelmiddag boompjes op tennispark ATVD

DIEMEN Tennisvereniging ATVD en Daarom Duurzaam Diemen deelden afgelopen zaterdag ruim 700 boompjes en struiken uit. De boompjes werden vorige maand in de bomenhub op het terrein van de tennisvereniging geplant.

Het was tennisvereniging ATVD die een tijdje terug Daarom Duurzaam Diemen benaderde. De natuur produceert namelijk ieder jaar uit zichzelf nieuwe boompjes, boomzaailingen. 

"Als je de boompjes laat groeien wordt het een heel dicht bos en dan verstikt het zichzelf, maar wegmaaien is ook zonde", vertelde Hans Heimans van Daarom Duurzaam Diemen. 

Ruim veertig geïnteresseerden uit heel Diemen kwamen afgelopen zaterdag op de uitdeelmiddag af. Mensen konden via een reservering aangeven welk plantje hun voorkeur had. “Ik vind het altijd heel leuk om lekker in de tuin bezig te zijn”, vertelde Marina. “Ik zag een bericht over deze uitdeelmiddag en was meteen enthousiast.”

“De overgebleven plantjes worden overgenomen door iemand die een groot stuk grond in Diemerpolder heeft en wil vergroenen. Ook sta ik binnenkort ergens anders op een uitdeelmiddag, dus daar kunnen we de rest uitdelen”, gaf Margot Aler van Meer Bomen Nu en Daarom Duurzaam Diemen aan.
Daarnaast heeft de gemeente aangegeven de rest van de overgebleven plantjes weer ergens anders te willen planten.

Daarom Duurzaam Diemen organiseert vrijdag 24 maart van 16.30 tot 22.00 uur in De Schakel het DuurzaamheidsCafé. Tickets voor het gratis evenement kunnen via de website van Daarom Duurzaam Diemen worden gereserveerd.