Afbeelding

Hetty Prasing

Woont 63 jaar in Diemen

Leest u graag boeken?
“Jazeker. Ik lees ‘eeuwig’. Ik lees net zoveel boeken in het Engels als in het Nederlands. Ik vind thrillers altijd heel leuk, maar ik lees ook boeken die mij worden aangeraden.”

U spreekt goed Engels. Hoe heeft u dat geleerd?
“Ik was vroeger secretaresse en moest daarvoor ook veel in het Engels schrijven. Sindsdien heb ik het Engels er altijd ingehouden. Het is nu een beetje mijn tweede taal geworden en ik vind het lekker om af te kunnen wisselen. Mijn man had precies hetzelfde met de Franse taal.”

Heeft u vaste rituelen?
“Ik drink om vijf uur altijd een sherry’tje en eet een stukje Franse kaas. Voor de rest heb ik niet echt vaste rituelen.”

Gaat u graag uit?
"Ja. Ik vind het leuk om een bioscoopje te pikken en na afloop een lekker glas wijn te drinken. Ik heb een vriendin die nog auto rijdt en zij komt mij dan altijd ophalen.”

Gaat u ook weleens alleen naar de bioscoop?
“Nee, nooit. Soms denk ik weleens: andere mensen doen dit soort dingen ook alleen, waarom doe ik dat dan niet? Maar ik vind het gewoon gezelliger samen met iemand.”

Luistert u graag muziek?
“Ik luister zeker graag naar muziek. Niet net zo graag als mijn man. Hij had namelijk echt altijd muziek op. Ik houd ook wel van stilte.”

Waar wordt u blij van?
“Ik word van heel veel dingen blij, maar als ik nu zou moeten kiezen dan kies ik voor de bijeenkomsten van de bridgeclub. Dat is altijd zo ongelofelijk gezellig. We hebben er altijd een hapje en een drankje bij en er wordt enorm veel gelachen. Ik kijk daar altijd echt naar uit.”