Basiscursus computer-vaardigheden

DIEMEN Welzijn Diemen start op maandag 13 maart weer met een gratis basiscursus Computervaardigheden. De cursus bestaat uit 10 lessen. De cursus wordt gehouden in Huis van de Buurt ‘t Kruidvat in Diemen-Zuid.

De cursus vindt plaats van 13 maart tot en met 22 mei. Op Tweede Paasdag is er geen cursus. Aan bod komen: basis computergebruik (2 lessen), basisgebruik Word (4 lessen) en basisgebruik Excel (4 lessen).
De cursus is bedoeld voor mensen die al een beetje met een computer of laptop kunnen werken of hebben gewerkt. De basiskennis wordt in de eerste twee lessen opgefrist. Daarnaast maken de deelnemers aan de cursus kennis met de verschillende mogelijkheden binnen Word en Excel. Aan het begin van de cursus krijgen deelnemers een handleiding en oefenmateriaal voor thuis. Als cursisten hun laptop meenemen worden Excel en Word er gratis op geïnstalleerd. Mensen die aan de cursus willen deelnemen maar niet over een laptop of computer beschikken, kunnen dit vooraf aangeven. Er wordt dan naar een oplossing gezocht. Aanmelden kan door te bellen met Huis van de Buurt ‘t Kruidvat: 06 - 507 164 04.


Restaurant

Vervolg van voorpagina.

"De kinderen deden het geweldig, ze mogen echt heel trots zijn op zichzelf", vertelt Tim de Jong van Welzijn Diemen. Met Sylvia Kastein had hij de kinderen eerst klaargestoomd door een reeks trainingen te geven. Bij de trainingen stonden teamwork, identiteit, horeca en talentontwikkeling centraal. Iedereen deed het op zijn eigen manier. "Het was ontzettend leuk om te zien met hoeveel enthousiasme de kinderen de gasten serveerden. En de gasten genoten van de heerlijke gerechten en de leuke bediening. Het was een feestje en voor herhaling vatbaar."


Repair Café in De Diem

DIEMEN In zorgcentrum De Diem in de Arent Krijtsstraat 48 vindt op zaterdag 11 maart weer het Repair Café plaats. Het Repair Café duurt van 14.00 tot 16.30 uur.

Tijdens het Repair Café is iedereen welkom die over apparatuur beschikt die defect is.