Wim van Es (PvdA) opvolger Mila Veenboer

DIEMEN Wim van Es is Mila Veenboer definitief opgevolgd als raadslid voor de PvdA. Van Es was in oktober voor een periode van vier maanden benoemd als raadslid. Hij verving toen Veenboer.

De gemeenteraad heeft tijdens de besluitvormende raadsvergadering in februari het besluit genomen om Mila Veenboer ontslag te verlenen als raadslid en Wim van Es toe te laten als haar vervanger.

Mila Veenboer heeft in een brief aan de gemeenteraad haar ontslag als raadslid ingediend. Zij schrijft in de brief dat zij het raadswerk niet kan combineren met haar fulltimebaan en jonge gezin.


Eerste film in kleine zaal 

DIEMEN In de nieuwe kleine zaal van Theater de Omval wordt op zaterdagavond 11 maart voor de eerste keer een film vertoond. Het gaat om de film 'Klem'. De film begint om 20.00 uur.

De kleine zaal in Theater de Omval heeft 66 plaatsen. Het was de bedoeling om op dinsdag 7 maart al een film in de kleine zaal te vertonen. Dit is nu uitgesteld tot zaterdag 11 maart. 

Het programma van Theater de Omval is te vinden op www.theaterdeomval.nl.


Opbrengst sponsorloop Het Atelier

DIEMEN De opbrengst van de sponsorloop die leerlingen van de basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid op woensdag 15 februari hebben gehouden voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syriƫ is de afgelopen weken flink gestegen.

De school laat weten dat er 14.012 euro is ingezameld. De dag na de sponsorloop maakte Het Atelier bekend dat er ruim 10.000 euro was ingezameld. Het bedrag is opgelopen doordat kinderen pas later bij bijvoorbeeld hun grootouders zijn langsgegaan die een bedrag voor de sponsorloop hadden toegezegd.