Gerda Smit ontvangt het Rode Lintje.
Gerda Smit ontvangt het Rode Lintje. Foto: Trudy Kroese

Gerda Smit ontvangt eerste Rode Lintje van GroenLinks

DIEMEN Gerda Smit heeft donderdag 2 maart het allereerste Rode Lintje van GroenLinks Diemen ontvangen. Gerda Smit is voorzitter van de Stichting Voedselbank Diemen.

"Zij heeft dit lintje verdiend omdat ze zich al jarenlang met hart en ziel inzet voor een ander in de Diemense samenleving. Vooral haar zeventien jaar lange vrijwilligerswerk als oprichter en drijvende kracht achter Voedselbank Diemen is buitengewoon", aldus GroenLinks Diemen. Roel Niessen en Karin Mars reikten het lintje namens GroenLinks Diemen uit. Dit gebeurde bij het uitgiftepunt van Stichting Voedselbank Diemen.  
GroenLinks is onder de indruk van de onnavolgbare inzet van Gerda. “Gerda is voor ons een grote bron van inspiratie. Ze heeft zo veel passie om mensen te helpen die het moeilijk hebben, zonder dat ze er zelf iets voor terugverwacht. Dit jaar reiken we het Rode Lintje voor de eerste keer uit als waardering voor alle inspanningen die iemand doet voor de medemens. Als iemand dit eerste lintje verdient, dan is het wel Gerda Smit.”
Het Rode Lintje wordt voortaan ieder voorjaar door GroenLinks uitgereikt, als tegenhanger van het Groene Lintje van GroenLinks Diemen dat altijd in het najaar wordt uitgereikt.

Gerda Smit is blij dat zij het Rode Lintje heeft gekregen. "Ik vind het heel leuk dat GroenLinks Diemen mij dit gunt. Het is een blijk van waardering voor Stichting Voedselbank Diemen." Gerda Smit was in oktober 2006 een van de oprichters van de Voedselbank Diemen. Vrijwilligers van Stichting Voedselbank Diemen reiken elke vrijdagmiddag in het uitgiftepunt voedselpakketten uit aan cliënten. Er zijn momenteel 105 cliënten. 

De Voedselbank Diemen kan op veel sympathie rekenen van inwoners en bedrijven in Diemen. Voedselbank Diemen houdt sinds enige tijd de Toffe Tasjesactie. Inwoners van Diemen kunnen een tasje van de voedselbank vullen met artikelen. Vrijwilligers van de voedselbank halen die tasjes vervolgens op. Gerda Smit vertelt dat de actie een groot succes is. Vrijwilligers van de Stichting Voedselbank Diemen houden diverse keren per jaar winkelacties bij Albert Heijn in winkelcentrum Diemerplein en bij Jumbo Diemen Zuid in winkelcentrum De Kruidenhof. Die acties zijn altijd een groot succes. Veel bezoekers van die winkelcentra schenken dan een of meerdere artikelen aan de voedselbank. Er zijn mensen die zelfs hele winkelwagens met boodschappen schenken. Voedselbank Diemen beschikt sinds kort over een nieuwe elektrische bestelbus. Gerda Smit: "Die hebben wij kunnen kopen van geld dat wij van inwoners van Diemen hebben gekregen. Veel mensen hebben hun energietoeslag van 190 euro aan ons geschonken. Dat waarderen wij enorm."



'Gerda is voor ons een grote bron van inspiratie'