Perron spoor 2 aangepast

DIEMEN In opdracht van ProRail zijn afgelopen weekeinde werkzaamheden uitgevoerd bij het NS-station in het centrum van Diemen. 

De tijdelijke spoorwegovergang is in de nacht van vrijdag op zaterdag verwijderd. Het perron langs spoor 2 is aangepast. Het perron ligt nu dichter bij de spooronderdoorgang en de wijk Buitenlust. Er zijn ook geluidsschermen aangebracht. Er worden in de komende tijd op meer plaatsen geluidsschermen geplaatst. De tijdelijke spoorwegovergang werd aangelegd nadat de reguliere spoorwegovergang werd afgesloten voor de bouw van de spooronderdoorgang. Vanaf medio april wordt de Tijdelijke Ouddiemerlaan weggehaald. Het wegschrapen van asfalt gaat gepaard met lawaai. Aan de noordkant van de Ouddiemerlaan worden aan weerszijden nieuwe bushaltes aangelegd. Er staan regelmatig verkeersregelaars om het verkeer langs deze werkzaamheden te begeleiden. Om ruimte te maken voor de bushaltes zijn dertien bomen gekapt en twee verplaatst. In de stationsomgeving komen bij de herinrichting, inclusief de Ouddiemerlaan, in totaal 538 bomen terug. 

Vanaf half april starten er werkzaamheden op de Harmonielaan. Het riool onder de onderdoorgang wordt vervangen en er wordt nieuwe bestrating aangebracht. Bewoners van de Harmonielaan worden op de hoogte gebracht van de precieze werkzaamheden en de exacte data.