Sv Diemen ging onderuit tegen SV Eemnes.
Sv Diemen ging onderuit tegen SV Eemnes. Foto: Trudy Kroese

Sv Diemen verliest van SV Eemnes: 0-4

DIEMEN Sv Diemen heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen koploper SV Eemnes met 0-4 verloren. Bij rust was de stand 0-1.

Raymond Aarts, samen met Bas van Bergen trainer van sv Diemen: "In tegenstelling tot wat de uitslag misschien doet vermoeden, zijn wij zeker niet weggespeeld. We hebben SV Eemnes goed partij gegeven. Na rust hebben wij kansen gekregen om gelijk te maken. Die kansen werden niet benut." Nadat Ghino Malmberg een tweede gele kaart had gekregen maakte SV Eemnes de 0-2. In de slotfase scoorde die ploeg nog twee keer. 

Sv Diemen staat na de nederlaag tegen SV Eemnes met 26 punten uit zestien duels op de vierde plaats van de Vierde Klasse D. SV Eemnes is koploper met 43 punten uit zestien duels. 

De strijd om de tweede periodetitel is spannend. SV Eemnes is ook daar koploper met 22 punten uit acht duels. Hertha staat met twintig punten uit acht duels op de tweede plaats. Sv Diemen is met achttien punten uit acht duels derde. De tweede periode bestaat uit negen wedstrijden. SV Eemnes heeft de eerste periode gewonnen en zich daardoor al geplaatst voor de nacompetitie. De ploeg die als nummer twee van de tweede periode eindigt, plaatst zich ook voor de nacompetitie.

Hertha en sv Diemen spelen op zaterdag 11 maart een cruciaal duel. Sv Diemen moet winnen om als tweede te eindigen in de tweede periode. De wedstrijd in Vinkeveen begint om 14.30 uur.

Raymond Aarts: "Wij hebben er vertrouwen in dat wij de wedstrijd tegen Hertha kunnen winnen. Helaas is Ghino Malmberg zaterdag geschorst. Ik verwacht dat er veel supporters van sv Diemen bij de wedstrijd aanwezig zullen zijn. De wedstrijd van ons tweede team is vervroegd, dus de spelers van dat team zullen zeker bij de wedstrijd tegen Hertha aanwezig zijn."