Verkeer

Vervolg van voorpagina.

De afgelopen periode konden inwoners hun meningen, ideeën en wensen voor de nieuwe inrichting van de openbare ruimte rondom de busbaan indienen. Mede door die inbreng zijn er aanpassingen aan het voorlopig ontwerp gedaan. Zo zijn er fietspaden verbreed, is op een aantal plekken meer ruimte voor groenvakken gemaakt en is er een faunapassage aangebracht. In juli 2021 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan Verkeersstructuur Diemen Zuid alvast. Dat was nodig om verder te kunnen met het openstellen van de busbaan en de aanleg van een rotonde. Tegen dat bestemmingsplan is in augustus 2021 beroep aangetekend. De Raad van State heeft daar vorige maand een tussenuitspraak over gedaan. De gemeente kreeg acht weken om de beoogde 30 km/uur-zone via een verkeersbesluit vast te leggen. Nu dat gebeurd is, is het wachten op de definitieve beslissing van de Raad van State. Als het bestemmingsplan onherroepelijk is verklaard, kunnen de werkzaamheden starten. De verwachting is dat het in het najaar van 2023 zover is.


Rolschaatsen

Vervolg van voorpagina.

Liefhebbers kunnen elke woensdag van 13.30 tot 19.30 uur, elke donderdag en vrijdag van 15.30 tot 19.30 uur en elke zaterdag van 12.30 tot 17.30 uur rolschaatsen. Elke eerste zondag van de maand (koopzondag) kan er van 12.30 tot 17.30 uur worden gerolschaatst. Syglien Roosveld: "We hebben rolschaatsen van de schoenmaten 27 tot en met 46. Mensen met een kleinere of grotere schoenmaat dienen zelf voor rolschaatsen te zorgen. Geïnteresseerden kunnen er vrij rolschaatsen. Uiteraard is er altijd begeleiding aanwezig. Het is niet zo dat wij in de ruimte in winkelcentrum Diemerplein rolschaatslessen geven. Voor rollerskatedancelessen kunnen mensen terecht in een van onze overige locaties waar wij wel lessen verzorgen."


Repair Café in 't Kruidvat

DIEMEN In Huis van Buurt ‘t Kruidvat vindt zaterdag 4 maart het Repair Café plaats. Het Repair Café duurt van 14.00 tot 16.30 uur.

Iedereen die over apparatuur beschikt die defect is, is welkom. Vrijwilligers zullen dan onderzoeken of zij die apparatuur kunnen repareren.