Het FIFA-toernooi in De Verbinding.
Het FIFA-toernooi in De Verbinding. Foto: Trudy Kroese

Jongeren genieten van FIFA-toernooi in De Verbinding

DIEMEN In De Verbinding op het Van Markenplantsoen vond maandag een FIFA-toernooi voor jongeren plaats. Het FIFA-toernooi werd georganiseerd door het jongerenwerk van Welzijn Diemen.

De negentienjarige Shawn was de grote winnaar van de avond en ging er met de felbegeerde cadeaubon vandoor. In De Verbinding stonden drie Playstations naast elkaar opgesteld. Welzijn Diemen had het regelen van de spelcomputers uitbesteed aan een bedrijf dat FIFA-toernooien organiseert. Een medewerker van dat bedrijf was ook de hele avond aanwezig om de verschillende speelrondes in elkaar te zetten en om de puntentelling bij te houden. 

Aan het toernooi deden vijf deelnemers mee. "Eigenlijk hadden meer jongens zich opgegeven, maar we hadden ook een paar afmeldingen gekregen”, vertelde jongerenwerker Desmond. Het is de eerste keer dat Welzijn Diemen dit toernooi organiseert, maar het plan is om het maandelijks te laten terugkeren. De verwachting is dan ook dat steeds meer jongeren zich voor dit soort activiteiten zullen melden. "De jongeren leren ons op deze manier ook steeds beter kennen. Zo krijgen we vanzelf meer naamsbekendheid en zullen er meer mensen volgen”, gaf jongerenwerker Steven aan.
In De Verbinding heerste een gezellige sfeer. Aan een FIFA-toernooi doe je natuurlijk niet zomaar mee, dan moet je ook wel een beetje fanatiek zijn. Er werd dan ook bij ieder ‘doelpunt' luid gejuicht. "Welzijn Diemen maakt op dit moment gebruik van De Verbinding, maar hoopt in de toekomst dit soort activiteiten wellicht in een eigen jongerencentrum te kunnen organiseren”, gaf Steven aan.
In de jongerenapp Let's Connect is een overzicht te vinden van alle activiteiten die georganiseerd worden vanuit het jongerenwerk.