Groot deel Diemen-Zuid wordt 30 km/uur-zone

DIEMEN Diemen-Zuid wordt grotendeel een 30 km/uur- zone. Dit geldt ook voor de busbaan na openstelling voor auto's. Dit is het gevolg van een verkeersbesluit dat door het college van B en W is vastgesteld. 

Met dit besluit geeft de gemeente invulling aan de tussenuitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Verkeersstructuur Diemen Zuid. 

De Raad van State gaf in januari aan dat de gemeente een besluit moest nemen om de maximumsnelheid van 30 km/uur te borgen. Door het besluit lijkt de weg vrij voor de beoogde aanpassing van de verkeersstructuur in Diemen-Zuid, met openstelling van de busbaan en de aanleg van een rotonde bij Beukenhorst. Het verkeersbesluit ligt vanaf 2 maart ter inzage.

Naast de 30 km/uur-zone stelde het college ook het definitief ontwerp van de verkeersstructuur en de directe omgeving vast. "In dat ontwerp is uiteraard gezorgd voor een goede afwikkeling van het verkeer en voor veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers."

Daarnaast is er extra ruimte gemaakt voor meer groen en bomen, zijn er kronkelende wandelpaden ingetekend en komen er nieuwe speelmogelijkheden en verblijfsplekken. 

5