Loswalfestival is voor laatste keer gehouden

DIEMEN Het Loswalfestival houdt op te bestaan. Er is een tekort aan ervaren vrijwilligers om het festival op een goede manier te organiseren. Dit zegt Danny Mica, voorzitter van Stichting Loswalfestival.

Danny Mica: "Wij beschikten altijd over een vaste groep van zo'n tien tot 15 ervaren vrijwilligers en daarnaast kwamen er elk jaar nieuwe mensen bij. We hebben het Loswalfestival de afgelopen drie jaar niet kunnen organiseren en een deel van de vaste vrijwilligers is niet meer beschikbaar omdat hun leven veranderd is. Zij hebben bijvoorbeeld kinderen gekregen. Om het Loswalfestival goed te kunnen draaien heb je minimaal 25 goede en ervaren vrijwilligers nodig. Daarnaast hebben wij te maken met de stijging van prijzen. Denk aan de prijzen van drank en eten en de gages die artiesten vragen. Wij hebben daarom besloten om te stoppen met het Loswalfestival. We zijn als Stichting Loswalfestival de gemeente dankbaar dat die ons altijd heeft ondersteund en daardoor het Loswalfestival mogelijk heeft gemaakt."

Corona

In 2020 en 2021 kon het Loswalfestival niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen en Stichting Loswalfestival kon het evenement in 2022 niet organiseren omdat er na het opheffen van de coronamaatregelen te weinig tijd was en ook te veel onzekerheden waren.

Geliefd

Het Loswalfestival is twaalf keer gehouden. Het evenement vond altijd eind mei of begin juni plaats op en rond de loswal bij de Weespertrekvaart. Het Loswalfestival duurde drie dagen. Er was veel ruimte voor (sport)verenigingen en activiteiten voor kinderen. Op zondag werd altijd de Veiligheidsdag gehouden. Het Loswalfestival was geliefd bij inwoners van Diemen en trok ook veel gezinnen met jonge kinderen.

2