Danny Dondorp in zijn gym.
Danny Dondorp in zijn gym. Foto: Trudy Kroese

‘Compound Coaching biedt een heel breed pakket aan’

Sport

DIEMEN - Danny Dondorp is sinds twee jaar actief met Compound Coaching in de wijk Plantage de Sniep. Danny heeft al sinds zijn jeugd een passie voor sport.

Danny Dondorp (52) is geboren en getogen in Amsterdam. Dertien jaar geleden verhuisde hij naar Diemen. Hij werkte tot enkele jaren geleden als taxichauffeur. 

Danny Dondorp: “Ik ben bijna dertig jaar taxichauffeur geweest. Ik ben begonnen bij TCA. Mijn vader Herman Dondorp was eigenaar van Taxi Centrale Diemen en ik heb zijn bedrijf overgenomen. Ik vond taxichauffeur een heerlijk beroep, maar op een gegeven moment gingen de drukke werkzaamheden mij tegenstaan. Ik stond altijd ‘aan’.”
Tijdens de coronapandemie besloot Danny om het roer volledig om te gooien. “Ik kon door de coronamaatregelen lange tijd niet werken. Dat betekende dat er geen geld binnenkwam. Dat was natuurlijk erg vervelend. Maar ik kwam in die tijd volledig tot rust. Ik heb toen besloten om mijn leven anders in te richten. Via de gemeente ben ik toen in contact gekomen met coach Robert Schulze van het bedrijf Growth Factory. Door gesprekken met Robert ben ik gaan inzien dat ik mijn passie moest volgen en heb ik besloten om te gaan werken als personal coach. Half april 2021 heb de knoop doorgehakt en mijn bedrijf Compound Coaching opgericht. Twee weken later ben ik gestopt met mijn werk als taxichauffeur.”

Sport is altijd de passie van Danny geweest. Hij heeft vanaf zijn jeugd fanatiek aan sport gedaan: judo, jiujitsu, krav maga en fitness. “Mijn vader was vroeger eigenaar van Sportschool Klijssen op de Weesperzijde in Amsterdam. Dat is later Kops Gym geworden. Ik ben op mijn tiende jaar in aanraking gekomen met fitness. Tegenwoordig train ik zes keer per week, maar er zijn ook perioden geweest dat ik dat niet deed. Toen ik 46 jaar was, zat ik een aantal jaren in een zware periode vanwege persoonlijke problemen. Mijn vriendin maakte toen een foto van mij. Toen ik die foto zag, was ik niet blij. Ik zag een oude, ongelukkige man met kleine schouders en dat was niet de man die ik wilde zijn. Dat is het moment geweest dat ik besloot om het roer om te gooien. Ik ben toen weer met fitness begonnen.”
Compound Coaching is gevestigd op de bovenste etage van de woning van Danny in Plantage de Sniep. De gym ziet er mooi uit en beschikt over alle benodigde fitnessapparaten. Bij mooi weer kan er op het ruime dakterras worden getraind.
Danny: “Ik bied een heel breed pakket aan. Mijn doel is dat de cursist niet alleen fysiek beter in zijn of haar vel komt te zitten, maar zich ook geestelijk beter gaat voelen. Compound Coaching is een combinatie van Mental Coaching en Compound Training. De training bestaat uit oefeningen waarmee je meerdere spiergroepen tegelijk traint. Hierdoor haal je in een korte tijd een maximaal resultaat. Tijdens de trainingen voer ik gesprekken met de cursisten.”

Danny geeft cursisten ook slaaptrainingen. “De coaching heeft het doel je motivatie te (her)vinden en negatieve gedachten uit te bannen. Door het samenspel van mijn training en coaching krijg je een sterk lichaam, de juiste mindset en slaap je weer zoals het hoort.”
Danny geeft op dit moment personal training aan zo’n twintig mensen van 16 tot en met 66 jaar. Er geldt geen maximumleeftijd. Nieuwe cursisten komen vooral via social media en mond-tot-mondreclame bij hem terecht. Hij heeft enorm veel plezier in zijn werk. Danny: “Het geven van coaching en personal training voelt voor mij niet als werk. Ik krijg er enorm veel energie van. Ik vind het leuk en belangrijk om mensen te helpen om zich fysiek en mentaal weer beter te laten voelen.”

Sinds kort is Danny met Compound Coaching ook begonnen met onlinecoaching. Het betreft hier mentale begeleiding van cliënten.