Afbeelding

Peter Fritz

Woont 44 jaar in Diemen

Waar wordt u blij van? 
“Dit jaar vier ik mijn jubileum bij Tafeltennisvereniging Diemen. Ik loop daar al vijftig jaar rond en zet mij met ziel en zaligheid in voor de jeugd van de vereniging. Ik word heel blij van de kinderen daar. En last but not least word ik natuurlijk ongelofelijk blij van mijn eigen kleinkinderen.”

Bent u meer een hondenmens of een kattenmens? 
“Ik ben absoluut een kattenmens. We hebben thuis poes Zaza en dat is natuurlijk heel erg gezellig.”

Gaat u vaak naar de bioscoop?
“Ik heb het vaak heel erg druk, maar de laatste tijd ben ik toevallig meer naar de bioscoop gegaan. Ik heb geen favoriet genre. Ik kijk vaak welke film goede recensies heeft gekregen en dan kies ik daar voor. Ik ga niet naar een grote blockbusterfilm omdat het nou eenmaal een ‘grote’ film is. Het kan echt van alles zijn.”

Zijn er dingen waar u niet goed in bent?
“Als ik mijn kleinkinderen moet geloven ben ik overal goed in.”

Gaat u weleens naar theatershows?
“Ik ben af en toe wel in de Omval te vinden. Als Dolf Jansen of een andere cabaretier optreedt, ga ik daar graag heen.”  

Heeft u een favoriete feestdag? 
“De kerstdagen zijn altijd wel het gezelligst omdat mijn kinderen en kleinkinderen dan langskomen, maar eigenlijk vind ik alle feestdagen waarbij familie langskomt fijn.”

Speelt u graag spelletjes? 
"Ik speel samen met mijn vrouw en de kinderen en kleinkinderen heel vaak spelletjes. Mens erger je niet is niet mijn favoriete spel, maar wel van mijn kleindochters, dus dan moet ik natuurlijk wel! Zelf vind ik klaverjassen heel erg leuk.”