Vergunning biomassa-centrale

Vervolg van voorpagina.

Een probleem voor de provincie en Vattenfall is dat dit nog wel moet worden vastgelegd in de vergunning. Met de verleende vergunning kan nu ook minder schoon hout worden toegelaten als grondstof voor de pellets.

Afval

MOB-woordvoerder Johan Vollenbroek: “Het doel van de bosbouwer is niet primair om zaagsel en schors voor pellets te produceren, maar hout. Dat is toch logisch?” Wat volgens hem overblijft is afval.  

De provincie en Vattenfall laten de biomassacentrale draaien op grond van twee oudere natuurvergunningen voor het energiebedrijf. Die vergunningen geven volgens MOB en vereniging Natuurmonumenten veel te veel ‘vervuilingsrechten'. "Ze gaan uit van een bedrijf dat op volle kracht volcontinu in werking is. Dat is niet realistisch.”

Het bedrijf heeft nooit op volle kracht gewerkt. Het lag soms stil voor onderhoud. Uitgaan van ooit te veel vergunde rechten vindt MOB onwenselijk, omdat daarmee het milieu onnodig zwaar kan worden belast. Dat probleem speelt ook in de veehouderij.

Europese Hof

De Raad van State heeft tot nu toe bestaande rechten onaangetast gelaten. Volgens de bezwaarmakers is dat in strijd met Europese natuurbeschermingsregels. Ze willen dat de Raad van State daarom advies vraagt aan het Europese Hof. 

Uitspraak binnen twee maanden.


FIFA-toernooi voor jeugd in De Verbinding

DIEMEN De jongerenwerkers van Welzijn Diemen organiseren op 27 februari een FIFA-toernooi voor jongeren van 15 tot en met 23 jaar. 

Het toernooi wordt gehouden in De Verbinding op het Van Markenplantsoen en duurt van 18.00 tot 20.30 uur.

Er kunnen maximaal zestien deelnemers meedoen. De winnaar wint een cadeaubon. Belangstellenden kunnen zich via WhatsApp inschrijven bij jongerenwerker Desmond Duah: 06-25 35 33 67.