Bouw fase 3 Park Valley in Holland Park

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Hans Prins: "Wij zien dat de marktomstandigheden moeilijk zijn en dat alle zeilen bijgezet moeten worden om de oorspronkelijke doelstellingen te halen. De ontstane stagnatie is vooral voor de betreffende kopers en voor andere woningzoekenden geen goed bericht. We blijven in gesprek met de ontwikkelaar. Onze inzet is er vooral op gericht om de betaalbare woningen nu zo snel mogelijk gerealiseerd te krijgen. Dat is echt in het belang van Diemense woningzoekenden.”

Prins: "We zullen overigens vasthouden aan de afspraken die eerder zijn gemaakt over het percentage sociale huurwoningen en woningen met een middenhuur in het project Park Valley. Uitgangspunt blijft 30% sociale huur en 24% middenhuur.”

De fractie van de Onafhankelijk Partij Diemen heeft deze week een groot aantal schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld over de situatie in Park Valley. De oppositiepartij wil onder andere weten of wethouder Prins al eerder op de hoogte was van de problemen en wil ook weten wie de risico's van de bouwstop draagt.

Wethouder Prins geeft aan dat hij inderdaad op de hoogte was van de problemen en daarom al sinds enige tijd overleg voert met de projectontwikkelaars.

De Onafhankelijke Partij Diemen wijst erop dat de brede school Het Atelier wordt gebouwd voor een vastgesteld aantal leerlingen. De partij wil weten of het aanbod van leerlingen door de gewijzigde omstandigheden achter op de prognose zal blijven.

Wethouder Prins benadrukt dat de problemen geen gevolgen hebben voor de brede school Het Atelier die volgens de planning in de zomer van dit jaar wordt geopend. Die school komt in de plaats van Het Atelier in Diemen-Zuid.


Actie school

De kinderen hebben enorm hun best gedaan. Zij hebben mooie artikelen gemaakt: het ging om verjaardagsslingers, papieren bloemen op takjes van klei, houten vogelhuisjes en kaarsen die gemaakt waren van opgebrande kaarsen.