Vrijwilligers van Daarom Duurzaam Diemen tijdens bomenoogstdag.
Vrijwilligers van Daarom Duurzaam Diemen tijdens bomenoogstdag. Foto: Trudy Kroese

Daarom Duurzaam Diemen organiseert veel activiteiten

DIEMEN Daarom Duurzaam Diemen is weer volop bezig met het organiseren van nieuwe activiteiten. De samenstelling van het bestuur is onlangs gewijzigd.

Liza van Zon en Joost Heinsius, twee bestuursleden van het eerste uur, hebben vorig jaar afscheid genomen. Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Johan van Schagen, Hans Heimans, Marieke Goede, Miranda Huizinga en Margot Aler.

Samenwerking

"Daarom Duurzaam Diemen bestaat sinds 2018 en is opgericht als samenwerking tussen bedrijven, organisaties, burgers en gemeente. Er is een aantal jaren geleden een actieplan Duurzaam Diemen 2030 opgesteld. Daarom Duurzaam Diemen is een onafhankelijke stichting en zet zich in voor de duurzaamheidsopgaven waarvoor we als gemeenschap staan. We kunnen die alleen succesvol aanpakken als we dat met zo veel mogelijk organisaties en mensen samen doen. Daarom Duurzaam Diemen kan iedereen benaderen en door iedereen benaderd worden die aan deze opgaven wil meewerken. We bereiken al een aantal organisaties en actieve groepen, maar om onze doelen te halen moet er meer gebeuren. We willen meer Diemenaren die actief meewerken om in 2030 de doelen uit het actieplan Duurzaam Diemen te bereiken", aldus Daarom Duurzaam Diemen.

Nieuw elan

De afgelopen jaren konden er door de coronapandemie weinig activiteiten worden georganiseerd. De situatie is veranderd en Daarom Duurzaam Diemen gaat er met nieuw elan tegenaan. Op zaterdag 11 februari deden vrijwilligers van Daarom Duurzaam Diemen mee aan de bomenoogstdag op het tennispark van ATVD. Samen met leden van ATVD en vrijwilligers van MeerBomenNu werden 746 boompjes geoogst. De bomen zijn geplant in de bomenhub op het terrein van ATVD. Er vindt op zaterdag 11 maart een uitdeeldag van de boompjes plaats. De boompjes kunnen dan gratis worden afgehaald. Aanmelden voor boompjes kan via: www.daaromduurzaamdiemen.nl.

Samenstelling bestuur Daarom Duurzaam Diemen is gewijzigd

DuurzaamheidsCafé

Daarom Duurzaam Diemen heeft meer activiteiten op het programma staan. Daarom Duurzaam Diemen houdt op vrijdag 24 maart een DuurzaamheidsCafé. De bijeenkomst vindt plaats in De Schakel en duurt van 16.30 tot 22.00 uur. Kaarten kunnen gratis gereserveerd worden via www.daaromduurzaamdiemen.nl/evenementen

Er zijn slechts 80 toegangskaarten.

Duurzaamheidsfestival

Daarom Duurzaam Diemen organiseert op 8 oktober een swingend Duurzaamheidsfestival in Theater de Omval.