'Start bouw fase 3 Park Valley hopelijk dit jaar'

DIEMEN In het overleg tussen de gemeente Diemen en BPD/Dura Vermeer is over de bouw van woningen in Holland Park West de verwachting uitgesproken dat de bouw van fase 3 van Park Valley, met daarin onder andere sociale woningbouw, nog dit jaar van start gaat.

Het gaat bij fase 3 van Park Valley om een mix van sociale huurwoningen, middenhuur en vrijesectorwoningen. Wethouder Hans Prins: "BPD/Dura Vermeer gaf aan van plan te zijn om zo snel mogelijk de omgevingsvergunning voor fase 3 van Park Valley in te dienen. We hopen dat de bouw dan nog dit jaar kan starten."
BPD/Dura Vermeer heeft de verkoop van de woningen van fase 2a gestaakt en de koopcontracten zijn ontbonden. Wethouder Hans Prins: "Park Valley bestaat uit vier fases: fase 1 bestaat uit de bouw van de brede school Het Atelier en koopwoningen. De bouw daarvan gaat gewoon door. Fase 2a gaat om luxe koopwoningen, die nu uit de verkoop zijn gehaald. Daarvan was nog maar 13% verkocht. Later volgen nog fases 4 en 2b, die nog verder worden uitgewerkt.”
Wethouder Prins vertelt dat er al enige tijd overleg wordt gevoerd met BPD/Dura Vermeer over de problemen rond de verkoop van de koopwoningen van fase 2a en de stagnatie in het betaalbare woningsegment.

3