Raad akkoord met veiligheidsplan

DIEMEN De gemeenteraad is donderdag unaniem akkoord gegaan met het Meerjarenbeleidsplan Integrale Veiligheid.

Burgemeester Boog heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering toegezegd dat er tijdens de behandeling van de begroting van 2024 in de herfst van dit jaar wordt gekeken of het mogelijk is nieuwe indicatoren op te stellen die de voortgang van het veiligheidsplan kunnen vaststellen. Ook worden teksten op formulieren van de gemeentelijke website en andere kanalen waarlangs mensen criminaliteit en andere zaken kunnen melden, helderder geformuleerd.

In het Meerjarenbeleidsplan Integrale Veiligheid zijn maatregelen opgenomen om te bouwen aan een veilig Diemen. In het nieuwe veiligheidsplan voor Diemen zijn drie speerpunten benoemd: voortzetting van de succesvolle aanpakken zoals Scheerlicht om woonfraude en ondermijning tegen te gaan, meer nadruk op preventie en meer aandacht voor de aanpak van digitale criminaliteit.

Burgemeester Boog, die verantwoordelijk is voor de portefeuille Veiligheid, kijkt tevreden terug op de inspanningen en resultaten op veiligheidsgebied van de afgelopen jaren. "Het aantal zogeheten High Impact Crimes, zoals woninginbraken en straatroven, is in Diemen fors gedaald."

3