De Meeuwen organiseert sponsorswim voor Oekraïne

DIEMEN Zwemvereniging De Meeuwen Diemen organiseert op 11 februari in samenwerking met Stichting DeLeeuwKyiv een sponsorswim om geld in te zamelen voor generatoren, bestemd voor Oekraïne.

Er is oorlog in Oekraïne. Stroomvoorzieningen in het hele land zijn het doelwit van raketaanvallen. Hierdoor zitten onder andere ziekenhuizen zonder goede stroomvoorziening. Momenteel zitten ook meer dan één miljoen huishoudens zonder stroom en is er een ijskoude winter.

De Meeuwen biedt al (gratis) zwemlessen aan voor kinderen die deze oorlog zijn ontvlucht en in deze regio (Diemen/Amsterdam) opvang hebben gevonden. Maar de club meent ook iets te moeten doen om de mensen die in Oekraïne zijn achtergebleven te helpen. Het doel nu is om middels een sponsorswim geld in te zamelen voor generatoren met als bestemming Oekraïne.

De sponsorswim wordt op 11 februari van 18.20 tot 21.30 uur gehouden in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen. Er wordt in drie blokken gezwommen: 18.30-19.30 uur (tot 12 jaar), van 19.30-20.30 uur (12-18 jaar) en van 20.30-21.30 uur (18+). Voor deelname kan een mail naar zwemschool@demeeuwen.nl worden gestuurd.


Nederlaag Dames 1 De Meeuwen

DIEMEN Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Zwemvereniging Utrecht met 5-9 verloren. Het eerste herenteam kwam afgelopen weekend niet in actie.

De dames van De Meeuwen staan met zes punten uit elf duels op de elfde en voorlaatste plaats van de Eerste Klasse A. De dames van De Meeuwen spelen op zaterdag 4 februari een uitwedstrijd tegen UZSC. De wedstrijd in Utrecht begint om 18.25 uur.

Het eerste herenteam van De Meeuwen gaat op zaterdag 4 februari op bezoek bij De Aalscholver. Die wedstrijd in Almere begint om 20.30 uur.