Vrijwilligers van sv Diemen in de kantine.
Vrijwilligers van sv Diemen in de kantine.

Sv Diemen voert verplichte kantinediensten weer in

DIEMEN Sv Diemen is afgelopen weekeinde opnieuw begonnen met verplichte kantinediensten.

De kantinedienst duurt vier uur. Er zijn diensten op zaterdagen van 8.00-12.00 uur, van 12.00-16.00 uur en van 16.00-20.00 uur. De eerste twee diensten worden ingevuld door ouders van de jeugd en de late dienst wordt ingevuld door de senioren van sv Diemen. De kantinedienst op zondag wordt ingevuld door leden van handbalvereniging sv Zeeburg.

Ondersteunen

Henk van der Weele, voorzitter van sv Diemen: "In de periode van corona en daarna heeft de vaste ploeg medewerkers de kantine van sv Diemen draaiende weten houden. Een aantal van de vrijwilligers in de kantine is al jaren actief, soms wel dertig jaar. De tijd is nu weer aangebroken dat onze leden en ouders van leden de vaste ploeg kantinemedewerkers gaan ondersteunen. Dat betekent dat alle teams twee personen leveren die een dagdeel in de kantine helpen. Dat kan achter de bar of in de keuken zijn. De kantinedienst zal per team worden ingevuld volgens een kantinerooster."
Het bestuur van sv Diemen rekent op de medewerking van alle leden om de kantinebezetting op orde te houden. Indien teams de kantinedienst niet invullen zal het gesprek aangegaan worden met de teams om de gevolgen daarvan te bespreken.
Sv Diemen is tevens bezig met het samenstellen van een flexibele pool van kantinemedewerkers. In deze pool zitten (ouders van) leden die het draaien van een kantinedienst leuk vinden en als het nodig is op oproepbasis zich extra willen inzetten in de kantine. Indien mensen buiten de club dit ook leuk lijkt dan is daar ruimte voor. Het bestuur van sv Diemen benadrukt dat het oppakken van een kantinedienst hoort bij het lidmaatschap van de vereniging, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt.

Sinds vorig jaar speelt de veldafdeling van handbalvereniging sv Zeeburg op Sportpark De Diemen. De club maakt gebruik van de kantine en de kleedkamers van sv Diemen. De samenwerking tussen de twee verenigingen verloopt goed.

HC Diemen

De kantinedienst op zondag wordt ingevuld door leden sv Zeeburg

Hockey Club Diemen kan een beroep doen op veel vrijwilligers. "We hebben een grote groep vrijwilligers en veel verschillende clubtaken, zodat onze (ouders van) leden zelf een keuze kunnen maken wat bij hun talent past. Twee uur helpen in het clubhuis is een van de opties, maar als je liever een keer een evenement organiseert of op zaterdagochtend de wedstrijdtafel bemant om de uitspelende teams te ontvangen, kan dat ook. Veel taken worden op teamniveau verdeeld en niet iedereen kan evenveel doen, maar met elkaar zijn we de club en iedereen draagt daar aan bij", aldus een woordvoerder van HC Diemen.