De opening van Sporthallen Diemen.
De opening van Sporthallen Diemen. Foto: GERRIT ALINK

Sporthallen Diemen zijn zaterdag feestelijk geopend

Sporthallen Diemen zijn zaterdag officieel en feestelijk geopend. Er waren zaterdag ook sportactiviteiten voor kinderen.

DIEMEN Sporthallen Diemen bestaat uit een nieuwe hal (de groene zaal) en de gerenoveerde bestaande hal (de witte zaal).

Het sportcomplex werd in april 2022 opgeleverd. Sinds het begin van 2022 wordt de groene hal gebruikt door sportverenigingen en leerlingen van de basisscholen in Diemen die er gymnastiekles krijgen. In de witte zaal werden vanaf eind juli tot eind september vijftig asielzoekers opgevangen. De sporthal werd toen gebruikt als crisisnoodopvang. Daarna kon ook de gerenoveerde sporthal worden gebruikt door sportverenigingen en de leerlingen van het basisonderwijs in Diemen.

In het gebouw is ook een ruimte voor BSO Popeye. In november 2022 is horecazaak Tot Zoo! in Sporthallen Diemen opengegaan. Daar kunnen sporters en toeschouwers genieten van een hapje en een drankje.

'Natural Twins'

Sporthallen Diemen zijn ontworpen door het bedrijf Wind Design en Build uit het Friese Drachten. Directeur Roelof Wind vertelde zaterdag dat er was gekozen voor het ontwerp 'Natural Twins'. Hij gaf aan dat de bestaande (witte) sporthal als inspiratie heeft gediend voor de bouw van de nieuwe sporthal. Het doel was dat het sportcomplex van binnen een geheel vormt. En het bedrijf is in die opzet geslaagd.

Energieneutraal 

In het gebouw is ook een ruimte voor BSO Popeye

Wethouder Jeroen Klaasse wees op het belang van goede sportaccommodaties in Diemen. Hij vertelde dat het sportcomplex bijna energieneutraal is. Op het dak liggen zonnepanelen en binnen wordt gebruikgemaakt van warmtepompen. De wethouder vertelde ook dat de bouw van de nieuwe sporthal en de renovatie van de bestaande sporthal in fases is uitgevoerd. Als gevolg daarvan was er altijd een sporthal beschikbaar.

De gemeente is van plan om van de ruimte waarin voorheen LaterR was gevestigd een multifunctionele ruimte te maken. Een aantal inwoners van Diemen hoopt dat er de mogelijkheid komt om te biljarten.

Speelplek

Buiten is een mooie speelplek voor alle kinderen van de BSO, van de school en uit de buurt.

Als in maart ook het parkeerterrein helemaal opgeknapt is en er nieuwe bomen en planten zijn geplant, is het hele sportcomplex klaar om nog vele jaren te sporten en te spelen. 

Openingshandeling

De openingshandeling werd verricht door wethouder Jeroen Klaasse, projectleider Kevin Boers, Roelof Wind, directeur van Wind Design en Build, en vertegenwoordigers van handbalvereniging sv Zeeburg, volleybalvereniging Smashing '72, korfbalvereniging DKV Victoria en basketbalvereniging Blue Stars. Tijdens het feest zorgde DJ Smokehouse uit Diemen voor de muziek.