Dames 1 van sv Zeeburg.
Dames 1 van sv Zeeburg. Foto: sv Zeeburg

Sv Zeeburg speelt gelijk

DIEMEN Het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Havas met 23-23 gelijkgespeeld.

Sv Zeeburg gaf in de slotfase een voorsprong van zes punten uit handen. In de eerste helft kwam het spel van de handbalploeg uit Diemen stroef op gang. Er zat te weinig snelheid en overtuiging in de aanval en sv Zeeburg had het lastig met de sterke hoeken van Havas, die sv Zeeburg in combinatie met de cirkel regelmatig te slim af was. Sv Zeeburg nam de leiding over en ging meer op snelheid spelen. Met succes, want via snelle tweede fases en een aantal perfecte breaks kwam sv Zeeburg er mooi doorheen. In de rust werd besproken dat de hoeken van Havas vastgezet moesten worden en dat sv Zeeburg zelf iets meer geduld moest hebben in het positiespel in de aanval, maar wél de snelle breaks moesten blijven lopen als die mogelijkheden er lagen.

De opdrachten werden goed uitgevoerd en daardoor wist sv Zeeburg een mooi gat te slaan. Het bleek niet genoeg. De overtuiging ebde weg en sv Zeeburg maakte onnodige (domme) keuzes en fouten. Sv Zeeburg wilde meer rust, maar wat volgde was meer chaos. De 23-23 viel in de laatste seconde.

Tachos, dat zondag voor eigen publiek met 26-18 van Houten won, is lijstaanvoerder in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. Tachos heeft na zeven duels twaalf punten. Sv Zeeburg heeft na zeven wedstrijden elf punten en staat op de tweede plaats.

Sv Zeeburg speelt op zaterdag 26 november een thuiswedstrijd tegen Tachos. De wedstrijd in Sporthallen Diemen begint om 20.40 uur. Inzet van die wedstrijd is de eerste plaats in de hoofdklasse E.