Inwonerspanel

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Hans Prins: "Veel gemeenten werken al met zo'n inwonerspanel en we hopen in Diemen ook op een succesvol panel.” Binnenkort start de werving van panelleden via de gemeentelijke communicatiekanalen. Inwoners konden in de afgelopen Burgerpeiling al aangeven dat ze belangstelling hadden voor een inwonerspanel. Ongeveer 400 mensen reageerden toen positief. Zij worden nu opnieuw benaderd. Daarnaast kunnen ook andere belangstellende inwoners van Diemen zich aanmelden als panellid. Dat kan via de website panelinwoners.nl/diemen of telefonisch bij het onderzoeksbureau via 0800-333 33 00. De deelnemers van het panel wordt gevraagd om een aantal keer per jaar een korte vragenlijst over een of meerdere onderwerpen in te vullen. De reacties geven de gemeente aan hoe inwoners denken en wat ze belangrijk vinden. Met die informatie kan dan de dienstverlening worden verbeterd of het beleid worden aangepast. Het invullen van een vragenlijst is niet verplicht. Het is de bedoeling om de eerste vragenlijst begin 2023 bij het panel uit te zetten.


Groene Lintje

Roel Niessen, voorzitter van GroenLinks Diemen, speldde Annemarie vrijdag het lintje op. Niessen: "Holland Park ligt er de laatste tijd ontzettend schoon bij en dat is echt te danken aan het geweldige werk van Annemarie en haar buren. Dit lintje hebben ze dubbel en dwars verdiend. Het is mooi en inspirerend om te zien dat Annemarie graag een bijdrage levert aan de leefbaarheid van haar eigen buurt."
Annemarie is heel blij met de waardering die ze krijgt van buurtgenoten en andere bewoners. "Vorige week was ik aan het opruimen en toen riep een buurman: 'Ik heb op je gestemd!' Dat was erg leuk en het motiveert mij om door te blijven gaan met dit fijne werk." De twee andere genomineerden, Buurtmoestuin Carpe Diem (een eetbare buurttuin die goed werk doet voor de buurt en bijdraagt aan de Voedselbank Diemen) en Nienke Hendriks (voert KlimaatGesprekken met inwoners van Diemen) vinden Annemarie een terechte winnaar. Ze zijn blij voor Annemarie dat ze voor haar aanhoudende aandacht voor een schone buurt het Groene Lintje heeft ontvangen. GroenLinks Diemen vindt aandacht voor het milieu, ook op lokaal niveau, van groot belang.