Afbeelding

Hubert de Leeuw

Voorzitter van de Diemer Harmonie. Sinds 1994 actief in Diemen

Wat doe je bij de Diemer Harmonie?
"Ik zorg er als voorzitter voor dat de activiteiten van de Diemer Harmonie goed verlopen. Ik speel ook hoorn in de Diemer Harmonie. Ik ben op mijn twaalfde begonnen met spelen en doe dit dus al bijna veertig jaar."

Hoe gaat het met de Diemer Harmonie?
"Het gaat erg goed. We zitten in een positieve flow. We hebben momenteel 42 enthousiaste leden, waaronder een aantal jongeren. Wij hebben onlangs de Koninklijke Erepenning ontvangen."

Wat doe je voor werk?
"Ik werk sinds 1 januari 2022 als secretaris van de medisch-ethische toetsingscommissie in Leiden. Mijn werkplek is in het LUMC in Leiden."

Wat zijn je hobby's?
"Muziek, lezen en in de tuin werken. Ik heb naast mijn activiteiten bij de Diemer Harmonie weinig tijd voor andere hobby's. Mijn vrouw en ik hebben twee jonge kinderen."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Ik heb van 1994 tot 2000 in Diemen gewoond en ben daarna naar Zaandam verhuisd. Ik kom vanwege mijn activiteiten bij de Diemer Harmonie vaak in Theater de Omval. Maar ik kom ook regelmatig in winkelcentrum Diemerplein. Ik drink graag koffie bij Brasserie Drusius in het winkelcentrum."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Ik vind de sfeer goed. Diemen heeft nog steeds een dorps karakter en ik vind Diemen ook veilig. Daarnaast is de gemeente goed en makkelijk bereikbaar. Dat merk ik als voorzitter van de Diemer Harmonie. In een grote stad als Amsterdam zal dat anders zijn."