Jazz & Drinks zondagmiddag in Blauw

DIEMEN In Grand Café Blauw vindt op zondag 27 november weer Jazz & Drinks Diemen plaats. Het concert duurt van 16.00 tot 18.30 uur.

Er is op 27 november een optreden van Timothy Banchet en zijn trio. In de tweede set kunnen professionele muzikanten meespelen (voor hen is de toegang gratis). 

Voor tickets en meer informatie: www.theaterdeomval.nl/jazzanddrinks. Kaartjes kosten € 3,50. Dit is inclusief een drankje. Het aantal kaarten is beperkt. 


Kamermuziek Schuilkerk in De Hoop

DIEMEN Pieter-Jan Belder (klavecimbel), Rie Kimura (barokviool) en Robert Smith (viola da gamba) treden op zondag 27 november op in Schuilkerk De Hoop. Het concert begint om 15.00 uur.

Zij spelen muziek van Johann Sebastian Bach (sonates voor viool en klavecimbel) en Dietrich Buxtehude (Triosonates).

De muziek van Bach zoals we die kennen zou weleens heel anders geklonken kunnen hebben wanneer Bach zijn grote held Buxtehude niet bezocht zou hebben in Lübeck. Bach vroeg er enkele weken verlof voor bij zijn werkgever in Arnstadt, maar was dermate in de ban van de grote Buxtehude dat hij enkele maanden in Lübeck bleef om zich de stijl van de grote meester eigen te maken.

De triosonates voor klavecimbel, viool en viola da gamba van Buxtehude worden afgewisseld met werken voor klavecimbel en viool van Bach. Pieter Jan Belder, een bekende naam in de wereld van de barok en vroegklassieke tijd, brengt uit eigen verzameling een van zijn prachtige klavecimbels mee.

Kaarten

Kaarten kunnen gereserveerd via: www.schuilkerkdehoop.nl/concerten/concertseizoen-2022-2023.

Het is het laatste concert van dit jaar. De serie concerten wordt vanaf zondag 29 januari 2023 voortgezet. Dan treedt het Dudok Quartet Amsterdam op.