Rachid Larouz & Friends,
Rachid Larouz & Friends, Foto: Trudy Kroese

Rachid & friends hebben de lachers op hun hand in de Omval

DIEMEN “Het is veel drukker dan verwacht”, zei Rachid zondagavond enthousiast. Snel pakte hij er nog wat extra stoelen bij voor de binnenkomende gasten. Rachid, comedian en organisator van ‘Comedy Night Rachid Larouz & Friends’ gaat maandelijks een comedynight in De Omval organiseren, maar dan wel onder een andere naam. 15 januari is de eerste comedy-avond van Comedy Club Diemen.

“We hebben de Comedy Night al een paar keer in Amsterdam-West gespeeld. Daarna hebben we ook een soort try-out hier in De Omval gespeeld en die zat, net zoals vanavond, helemaal vol. Echt geweldig om te zien”, aldus Rachid. In het publiek zitten zelfs mensen uit Nijmegen en ook de friends van Rachid komen uit het hele land. Aan het accent van Rida Abouhayan is te horen dat hij uit het zuiden van het land komt en daar maakt hij op het podium dan ook volop grappen over. 

Vrij nieuw

Rida is vrij nieuw in de comedywereld en probeert voorlopig zo veel mogelijk optredens mee te pakken. Hij staat dan nog geen jaar op het comedypodium maar het publiek heeft hij wel al in zijn broekzak. “Ik probeer het altijd een beetje aan te voelen. Je hoort vrij snel wanneer iets niet helemaal werkt. Dan kun je een grap altijd nog bijstellen.” Hij merkt wel al verschil in het type publiek. “Veel mensen die hier vanavond in De Omval aanwezig zijn, hebben nog nooit een echte stand-upcomedyshow gezien. Ze zijn vooral aanwezig omdat ze het op de Instagram van Rachid zagen en daardoor weten ze niet zo goed wat ze kunnen verwachten. In de ogen van sommige mensen kunnen er dan ook té harde grappen worden gemaakt. Dat vind ik juist leuk en maakt het ook spannend.”

Maurits Niesink

De jongste van de avond was Maurits Niesink met zijn 17 jaar. Hij kreeg vooraf een groot aanmoedigend applaus, maar dat was eigenlijk helemaal niet nodig. Hij leek helemaal niet zenuwachtig. Het publiek had zó hard gelachen dat een mevrouw na afloop de tranen zelfs uit haar ogen moest vegen. En last but not least trad Rachid zelf op. Het optreden was voor hem een echte comeback en het was een groot succes, want het publiek vond het hilarisch. Rachid was zelf ook heel tevreden. “Jullie zijn goed publiek.”

De jongste van de avond was Maurits Niesinkmet zijn 17 jaar

Comedyclub Diemen begint 15 januari om 20.00 uur; de tickets kunnen op de website van Theater de Omval worden besteld.