Kunst in Sport verplaatst naar begin 2023

DIEMEN Het festival Kunst in Sport (KIS) is uitgesteld naar begin volgend jaar. 

Het festival zou in het najaar worden gehouden, maar dat is niet mogelijk vanwege het uitlopen van de renovatie en de nieuwbouw van De Omval. Het is de bedoeling dat de eerstvolgende Kunst in Sport nu begin 2023 wordt gehouden. 

Kunst in Sport wordt georganiseerd door Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van Theater de Omval, Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen en Joke Bouma. Tijdens Kunst in Sport worden onder andere de sportprijzen van het jaar uitgereikt. Het gaat om de sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar.

Kunst in Sport vond in het verleden altijd aan het einde van de maand januari plaats, maar kon in januari van dit jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Er werd toen besloten om het festival later dit jaar te houden. Dat gaat dus niet door. 

Kunstzin Diemen, de vereniging voor beeldende kunstenaars van Diemen, organiseert ook dit jaar op verzoek van de gemeente de jaarlijkse Kunstprijs Diemen. Ook dit jaar gebeurt dat in samenwerking met het DiemerNieuws. 

De laatste jaren werden ook de prijzen van de wedstrijd van Kunstzin Diemen uitgereikt tijdens Kunst in Sport. 

De prijzen van de Kunstprijs Diemen 2022 worden nu op 17 november uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis. Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen: "Een jury zal de winnaars van de eerste, de tweede en de derde prijs aanwijzen. Daarnaast is er een publieksprijs. In het gemeentehuis is vanaf begin oktober een tentoonstelling met het werk van de deelnemers. Bezoekers van die tentoonstelling kunnen dan via de website van Kunstzin Diemen de publieksprijs kiezen. Kunstzin Diemen geeft begin oktober meer informatie."