Leden van Diemer IJsclub hebben plezier tijdens training op Jaap Edenbaan.
Leden van Diemer IJsclub hebben plezier tijdens training op Jaap Edenbaan. Foto: Trudy Kroese

Diemer IJsclub begint in oktober aan schaatsseizoen op Jaap Edenbaan

De herfst is net ingetreden en de winter is nog ver weg, maar de 135-jarige Diemer IJsclub is al druk in de weer met het nieuwe seizoen.

DIEMEN Op het ijs van de Jaap Edenbaan beginnen de schaatsers van het Diemer IJsclub volgende week alweer aan een nieuw seizoen. De Jaap Edenbaan gaat op vrijdag 7 oktober open.

De Diemer IJsclub houdt elke maandagavond weer een uur recreatieschaatsen. Het betreft hier hoofdzakelijke senioren die onder begeleiding van een groepje trainers proberen om hun schaatstechniek naar een hoger peil te brengen. 

Trainingen

Het jeugdschaatsen van de Diemer IJsclub gaat ook weer van start. Trainers van de Diemer IJsclub geven elke vrijdagmiddag (van 16.55 tot 17.55 uur) en elke zaterdagmorgen (van 09.30 tot 10.30 uur) een uur lang schaatstrainingen op het ijs van de Jaap Edenbaan. 

De kinderen leren op een speelse manier schaatsen. Kinderen die al kunnen schaatsen werken tijdens de schaatstrainingen aan het bijschaven van hun techniek. Er staat weer een groep enthousiaste leiders en leidsters klaar om de kinderen het schaatsen bij te brengen of te helpen om hun techniek te verbeteren. 

De Diemer IJsclub is op zoek naar begeleiders van de kinderen bij het jeugdschaatsen. Zij dienen uiteraard te kunnen schaatsen.

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Diemer IJsclub

Onder de vlag van de Diemer IJsclub schaatsen ook kinderen mee van IJsclub IJsburg. IJsclub IJsburg heeft een klein groepje jeugdschaatsers, maar heeft nog weinig ervaring met het jeugdschaatsen. De vereniging heeft daarom aansluiting gezocht bij het jeugdschaatsen van de Diemer IJsclub. Ook dit gebeurt op het kunstijs van de Jaap Edenbaan. 

Wedstrijdrijders

Ook de wedstrijdrijders van de Diemer IJsclub hebben inmiddels de ijzers uit het vet gehaald en staan klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Zij gaan weer vol in training om hun tijden dit seizoen aan te scherpen. De Diemer IJsclub hoopt uiteraard dat er een echte winter aankomt en dat de natuurijsbaan van de vereniging op De Sniep, vlak bij sportpark De Diemen, geopend kan worden voor de leden en niet-leden. 

Aanmelden

Bij de Diemer IJsclub kunnen nieuwe leden zich aanmelden voor het jeugdschaatsen (meisjes en jongens van 5-12 jaar), recreatieschaatsen en voor de wedstrijdsport. 

Meer informatie is te vinden op de website van de Diemer IJsclub: www.diemerijsclub.nl.

Een schaatstraining van de Diemer IJsclub.