Raymond Aarts en Bas van Bergen,
Raymond Aarts en Bas van Bergen, Foto: Trudy Kroese

Sv Diemen start met zege

DIEMEN Sv Diemen is de competitie uitstekend begonnen. De ploeg van de trainers Raymond Aarts en Bas van Bergen won zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Amsterdam met 1-3. Bij rust leidde sv Diemen met 0-1.

Shaka Hessels zette sv Diemen in de eerste helft op voorsprong. Na de hervatting bepaalde Bradley Tifres de stand op 0-2. Nadat sv Diemen was uitgelopen naar een 0-3 voorsprong deed de thuisclub iets terug. In de laatste minuut van de wedstrijd benutte FC Amsterdam een strafschop en bepaalde de eindstand op 1-3.

Trainer Raymond Aarts is uiteraard tevreden met de zege. "Vooraf hebben Bas en ik gezegd dat wij de eerste wedstrijd per se moesten winnen. Het is belangrijk om meteen drie punten te pakken. FC Amsterdam is een ploeg met veel grote en sterke spelers. Wij hebben een ploeg die het vooral van het voetbal moet hebben en moet proberen om uit de duels te blijven. Daar is de ploeg in geslaagd. Ik vond dat de ploeg goed heeft gespeeld."

Aarts is ook tevreden over het competitiedebuut van Koen Schreuder. "Koen speelde centraal achterin en heeft het goed gedaan."

Aarts geeft aan dat sv Diemen zondag kon rekenen op steun van een behoorlijk aantal supporters. "Er waren behoorlijk veel supporters van sv Diemen naar FC Amsterdam gekomen, waaronder de spelers van het tweede team die kort daarvoor hadden gespeeld. Ook tijdens de bekerwedstrijden van de afgelopen weken waren er een flink aantal supporters aanwezig. Ik reken dit seizoen op veel steun van het publiek."

Sv Diemen speelt op zaterdag 1 oktober een thuiswedstrijd tegen BZC '13 uit Loosdrecht. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 15.00 uur. BZC '13 verloor in de competitie-ouverture met 1-2 van ASV '65.