Parkeerontheffingen blauwe zone aangepast

DIEMEN Parkeerontheffingen voor de blauwe zone zijn vanaf 1 december 2022 alleen nog geldig voor de buurt waar men woont en niet meer voor de hele blauwe zone van Diemen. De nieuwe regels zijn vastgelegd in het aangepaste parkeerbeleidsplan dat op 9 september 2021 is vastgesteld door de gemeenteraad.

Vanwege het aanpassen van deze regels komen alle bestaande ontheffingen te vervallen. Bewoners met een ontheffing moeten een nieuwe ontheffing aanvragen. Deze bewoners ontvangen medio september hierover een e-mail met verdere informatie. De informatie over de nieuwe regels is ook te vinden op de website van de gemeente, www.diemen.nl, onder de knop ‘Parkeren’.

De nieuwe regels komen voort uit gesprekken die de gemeente in 2020 heeft gevoerd met allerlei organisaties over het parkeerbeleid dat op dat moment al tien jaar oud was. Het parkeerbeleid moest aangepast worden vanwege allerlei ontwikkelingen zoals meer drukte in Diemen, het gebruik van elektrische auto’s, deelauto’s en andere zaken.

Daarnaast konden bewoners en bedrijven via een vragenlijst hun mening geven over het toen geldende parkeerbeleid en is onder andere ook gevraagd waar geparkeerd werd met een parkeerontheffing.

3