Parkeren

Vervolg van voorpagina.

De uitkomsten van deze gesprekken en vragenlijst zijn verwerkt in het parkeerbeleidsplan en hebben geleid tot het aanpassen van de regels voor bewoners met een ontheffing in de blauwe zone. Uit de gesprekken en vragenlijst is naar voren gekomen dat bewoners met een parkeerontheffing die vooral gebruiken voor bijvoorbeeld bezoek aan vrienden en familie en voor het parkeren vlak bij een ov-halte (zoals station Diemen Zuid en tramlijn 19), sporthal of winkelcentrum.
Een ontheffing van de blauwe zone geldt nu nog voor een groot deel in Diemen, waardoor de betreffende bewoners vrij makkelijk kunnen parkeren in Diemen.
Alleen is het zo dat de blauwe zone sinds 2019 meerdere keren is uitgebreid in Diemen. Vanwege de toegenomen drukte als ook de invloed van corona waardoor meer thuiswerken plaatsvindt, is het aantal bewoners met een of meerdere ontheffingen toegenomen. Hierdoor is de parkeerdruk op sommige plekken in Diemen erg hoog.
Daarnaast gelden de huidige regels niet voor bewoners met een parkeervergunning. Zij mogen alleen parkeren in het gebied waarvoor de vergunning is afgegeven. Voor het parkeren in de blauwe zone moeten zij verplicht een blauwe parkeerschijf gebruiken met een maximale parkeerduur.
De gemeente wil deze ongelijkheid stoppen. Ook worden de ontheffingen vaak gebruikt voor plekken die makkelijk bereikbaar zijn met de fiets of met het OV, wat weer leidt tot extra parkeerdruk in bepaalde buurten.
De betreffende bewoners hebben onlangs een eerste e-mail ontvangen waarin ze zijn geïnformeerd over de nieuwe voorwaarden. Bewoners hebben ruim de tijd hun aanvraag (digitaal) te kunnen doen. Voor de bewoners die een vergunning bezitten, verandert er niets. Zij kunnen zoals in de afgelopen jaren hun parkeervergunning verlengen voor 1 december 2022.


Bingo in
De Diem

DIEMEN In zorgcentrum De Diem in de Arent Krijtsstraat 48 wordt op woensdag 28 september weer een bingo gehouden.

De bingo begint om 14.30 uur, de zaal gaat om 14.00 uur open. De kosten bedragen 2,50 euro per deelnemer. De bewoners van De Diem betalen 1,50 euro.