Twee raadsleden benoemd

DIEMEN Tijdens de besluitvormende gemeenteraadsvergadering van donderdag 15 september zijn twee nieuwe raadsleden benoemd: Nicole van Engelen (GroenLinks) en Mischa Grishaver (Onafhankelijke Partij Diemen).

Van Engelen is donderdag beëdigd als raadslid. Grishaver, die vorige week donderdag in het buitenland verbleef, wordt tijdens de besluitvormende raadsvergadering van 13 oktober beëdigd. 

Van Engelen is de opvolger van Anne-Marie de Smalen. De Smalen is sinds 1 augustus directeur ad interim van brede school De Kersenboom in Plantage de Sniep in Diemen. Zij is de opvolger van Caroline Naumovski, die aan het einde van het vorige schooljaar met pensioen is gegaan.

De Kersenboom

De Smalen heeft de leden van de gemeenteraad laten weten dat zij haar fulltimebaan als directeur ad interim van De Kersenboom niet kan combineren met het raadswerk en heeft besloten haar raadszetel over te dragen aan Nicole van Engelen. Anne-Marie de Smalen is sinds 15 september fractieopvolger voor GroenLinks.

Terugkeren

Grishaver is de opvolger van Jan Sikking, die wegens ziekte is teruggetreden als raadslid. Sikking hoopt over drie maanden terug te keren als gemeenteraadslid.


Dementie-vriendelijke gemeente

Vervolg van voorpagina.

Fred Cohen van Alzheimer Amsterdam is blij dat er in Diemen zoveel aandacht is voor dementie. "Een compliment voor de gemeente Diemen, waar het onderwerp hoog op de agenda staat. De gemeente doet al ontzettend veel voor personen met Alzheimer en hun naasten met mantelzorgtaken."

"Naast een stevig dementienetwerk is het ook belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe om te gaan met mensen met dementie. De medewerkers van het Klant Contact Centrum van de gemeente krijgen daarvoor een training. Ook andere professionals en vrijwilligers in de gemeente kunnen deze training volgen en dat zullen we ook aanmoedigen", aldus Everhardt.