De opening van de BelevenisTafel van Diemen.
De opening van de BelevenisTafel van Diemen. Foto: Trudy Kroese

Veel waardering voor BelevenisTafel van Diemen

DIEMEN Er is door veel mensen positief gereageerd op de BelevenisTafel van Diemen van de Historische Kring Diemen (HKD). Ad Saan, voorzitter van de HKD, vertelt over het nieuwe initiatief.

De BelevenisTafel van Diemen werd op zaterdag 10 september officieel geopend door wethouder Jeroen Klaasse. De BelevenisTafel van Diemen staat de komende weken in het verenigingslokaal van de HKD in De Schakel.
Saan: "Wij hebben met behulp van software onze eigen inhoud in de BelevenisTafel van Diemen gezet. Met behulp van een touchscreen kan er allerlei informatie over het Diemen van vroeger worden opgevraagd: foto's, filmpjes en geluidsfragmenten. Het leuke is dat de inhoud van de BelevenisTafel van Diemen tot gesprekken over herinneringen van bezoekers leidt."
Saan vertelt dat de inhoud kan worden aangepast aan specifieke doelgroepen. Het was woensdag Wereld Alzheimer Dag en de HKD had de inhoud aangepast aan de behoeften van ouderen: Polygoonfilmpjes van vroeger, foto's uit het verleden, reclame-uitingen uit de jaren vijftig en zestig en geluidsfragmenten van liedjes uit lang vervlogen tijden, zoals 'De Mosselman' en 'Hoedje van papier'."
Saan: "De BelevenisTafel van Diemen is een maand op proef bij de Historische Kring Diemen met het idee om later een definitieve mobiele versie te maken die dan kan rouleren binnen Diemen. Hierbij kan men denken aan de zorgcentra Berkenstede en De Diem, de bibliotheek, het gemeentehuis en de scholen. De inhoud kan steeds worden aangepast aan de plek waar de BelevenisTafel van Diemen komt te staan."
Belangstellenden kunnen op maandag tussen 09.30 en 12.00 uur in het verenigingslokaal van de HKD in De Schakel de BelevenisTafel van Diemen bekijken.