Afbeelding

Eveline Snel-Duck

Mede-eigenaar van Vroom Optiek, werkt zes jaar in Diemen

Hoelang bent u al eigenaar van Vroom Optiek?
"De optiek bestaat, als ik het goed heb, al 35 jaar en Valentijn en ik zijn zes jaar eigenaars van de zaak."

Hoe bent u bij Vroom Optiek terechtgekomen?
"Nadat de vorige eigenaar helaas overleed, konden wij de optiek overnemen. We hebben altijd in loondienst gewerkt. Ik heb vanaf mijn zestiende in een optiek gewerkt. Het leek ons een uitdaging om de optiek over te nemen."

Wat vindt u van de sfeer in Diemen?
"Superleuk! Ik kom zelf uit Huizen en dat voelt wel als een dorp. De inwoners van Diemen zijn heel anders. Echt een stuk ‘stadser’. Daar kan ik erg van genieten."

Komt u in uw vrije tijd ook weleens in Diemen?
"Eigenlijk niet. We hebben wel leuk contact met de ondernemers rondom onze optiek. Naast ons zit bijvoorbeeld ook een hoorwinkel en dat gaat natuurlijk goed samen. Ik ken Diemen na zes jaar natuurlijk wel een beetje, maar ook weer niet heel goed."

Wat doet u graag in uw vrije tijd?
"In mijn vrije tijd doe ik het liefst gewoon lekker relaxed. Mensen ontmoeten en lekker eten, gewoon van het leven genieten. Ik heb de mazzel dat ik jonge kinderen heb. Valentijn heeft volwassen kinderen, dus ik heb iedere vrijdag een ‘mamadag’. Dan ben ik thuis bij mijn kinderen en staat Valentijn in de Optiek."

Jullie hebben geen relatie samen. Denken mensen dat weleens?
"Jazeker. Als mensen ons hier samen in de winkel zien gaan ze ervan uit dat wij getrouwd zijn. Dat is niet zo. We hebben elkaar in 1996 op de ‘Optiek-school' leren kennen en altijd contact gehouden. En we werken natuurlijk gewoon heel goed samen!"