Sv Diemen won zaterdag het bekerduel tegen Sporting Krommenie: 2-1.
Sv Diemen won zaterdag het bekerduel tegen Sporting Krommenie: 2-1. Foto: Trudy Kroese

Sv Diemen klaar voor start competitie

DIEMEN Het eerste team van sv Diemen begint de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen FC Amsterdam. De wedstrijd op Sportpark Strandvliet begint om 14.30 uur.

SV Diemen komt tijdens het seizoen 2022-2023 uit in de vierde klasse D. De ploeg speelt dit seizoen tegen de volgende tegenstanders: ASV ‘65, BVV ‘31, BZC ‘13, Eemnes, FC Amsterdam, Forza Almere, ‘s-Graveland, SV Hertha, V.V. Kockengen, NVC, Nederhorst, Robinhood en SV De Vecht.

Sv Diemen speelde de afgelopen weken drie bekerduels. De ploeg van trainers Raymond Aarts en Bas van Bergen won in Haarlem met 1-2 van DSK, speelde voor eigen publiek met 2-2 gelijk tegen TOS-Actief en won zaterdag op Sportpark De Diemen met 2-1 van Sporting Krommenie. Ghino Malmberg scoorde twee keer voor sv Diemen.
Dit was niet voldoende voor een plek in de volgende ronde. Alleen de groepswinnaar heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van het bekertoernooi. Dat is TOS-Actief geworden. Die ploeg heeft net als sv Diemen zeven punten behaald, maar heeft een beter doelsaldo dan sv Diemen.

Raymond Aarts: "We spelen dit seizoen tegen veel tegenstanders uit het Gooi. Vorig seizoen speelden wij tegen veel clubs uit Amsterdam. Het wordt afwachten hoe goed de teams zijn waar wij tegen zullen spelen. We hebben er drie nieuwe spelers bij: Rémon van Asselt, Koen Schreuder en Nick Dejalle. Rémon en Koen speelden in het verleden ook al voor sv Diemen, Nick komt van de amateurs van Feyenoord. Hij woont sinds enige tijd in Diemen."

De selectie van sv Diemen 1 en 2 bestaat uit in totaal 42 spelers. Maandagavond hebben de spelers van de technische staf vernomen in welk team zij dit seizoen spelen. Johan Muuren en Magdy Khariri zijn de trainers van het tweede team van sv Diemen.