Afbeelding

Jos Mooij

Mede-eigenaar van Het Wapen van Diemen, woont bijna 50 jaar in Diemen

Hoe gaat het met Het Wapen van Diemen?
"Mijn vrouw Natasha en ik zijn 25 jaar geleden met Het Wapen van Diemen begonnen. We hebben net als andere horecabedrijven een moeilijke tijd achter de rug door corona. Maar gelukkig wordt het bij ons weer steeds drukker. We zijn wel op zoek naar personeel, vooral voor in de keuken."

Je doet ook de horeca bij de golfbaan in Weesp.
"Ik ben in maart 2018 in Brasserie Golfbaan Weesp begonnen. Er komen bij ons veel mensen die op de golfbaan in Weesp golfen. Ook veel mensen die ik uit de sportwereld in Diemen ken, golfen in Weesp en komen bij ons in de zaak. We hebben op de eerste verdieping een mooie zaal waar vergaderingen en feesten en partijen worden gehouden."

Golf je zelf?
"Ja, al heel lang. Ik heb nooit golfles gehad. Mijn handicap is 9.8."

Wat zijn je hobby's?
"Golfen en skiën. Sinds ik veel ben afgevallen ski ik weer regelmatig. Vooral tijdens wintersportvakanties in Oostenrijk en Italië. Ik heb vroeger getennist bij ATVD in Diemen. Ik heb het heel druk, maar als ik weer over meer vrije tijd beschik, wil ik weer gaan tennissen."

Ga je nog weleens uit?
"Natasha en ik gaan soms uit eten, meestal in Amsterdam, Abcoude of Vinkeveen."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Diemen is een prettige gemeente, maar ik vind het wel jammer dat de horeca zo verspreid is. Het was goed geweest als er op het Diemerplein veel horecazaken hadden gezeten. Nu zijn er naast Cheers vooral veel snackbars."